Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Στρούντελ με κοτόπουλο


Και εκεί που έλεγα ότι σήμερα δεν πρόκειται να μαγειρέψω, προέκυψε παρέα για πρωϊνό καφέ. Δεν ξέρω για σας, αλλά εμάς ποτέ δεν μας αρκεί ένας καφές. Πάντα ακολουθεί μεζές για "ένα κρασί" ή "μιά μπυρίτσα". Επρεπε λοιπόν να σκεφτώ κάτι γρήγορο και με ό,τι υλικά υπήρχαν στο ψυγείο. Μιά και υπήρχε λίγο ψητό κοτόπουλο, μιά παραλλαγή του Στρούντελ με τυριά μου φάνηκε καλή ιδέα και είπα να την υλοποιήσω. Ετσι λοιπόν ορίστε το αποτέλεσμα που δεν ήταν καθόλου μα καθόλου κακό...


Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
1 κούπα κοτόπουλο ψητό ή βραστό
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1 1/2 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
2 κουταλιές μουστάρδα
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε και το κοτόπουλο.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.


Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της σφολιάτας

και τυλίγουμε σε ρολό.


Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.


Καλύτερα να περιμένουμε να μισοκρυώσει πριν το κόψουμε γιατί αν είναι καυτό θα χυθεί η γέμιση...

9 σχόλια:

  1. Κι εμείς ποτέ δεν μένουμε στον καφέ χα χα χαα!!
    Ε, να μην ακολουθήσει και το κατι τις με την παρείτσα??
    Πολύ ωραία ιδέα το στρούντελ σου για κοτόπουλο που μας περισσεύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα! Και πραγματικά όλα τα υλικά τα έχουμε πάντα στο σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω ! τέλειο μου φαίνεται. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. ευχαριστώ για την ιδέα .
    φιλιά από τα Βόρεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμ!!!πεντανοστιμο και αγαπημενο!

    τι νοστιμο μπλογκακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Betty my dear,
    this savory pastry look incredibly tempting and delicious.
    Cheers,
    elra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα από τα μακρινά Γρεβενά.
    Από τις συνταγές σου βλέπω πως μαγειρεύεις με πολύ μεράκι και τότε το φαγητό γίνεται νόστιμο.
    Φιλιά Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαίνεται πολυ νοστιμη! δε χαρασσουμε καθολου τη σφολιατα πριν την ψήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, δεν την χαράζω, όταν μισοκρυώσει κόβεται μια χαρά...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...