Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

Αρνάκι φρικασέ

Πολύ αγαπημένο φαγητό που στα χωριά το συνήθιζαν την Δευτέρα του Πάσχα.. 
Σαν τον παλιό καιρό λοιπόν...


Υλικά:

2 κιλά αρνί σε μερίδες
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό αντίδια
καρδιές από 3 μεγάλα μαρούλια
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
2 αυγά
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Κόβουμε τα χόρτα σε κομμάτια και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το αρνί, τον άνιθο και τον δυόσμο.Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μαρούλια και τα χόρτα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα, περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο και αφήνουμε να "σταθεί" λίγα λεπτά σε σβηστό μάτι πριν το σερβίρουμε.

Η ποσότητα του λεμονιού εξαρτάται από το πόσο ξινούτσικο σας αρέσει το φαγητό... εγώ πάντως συνήθως βάζω 2 λεμόνια...

Επίσης μπορείτε να παραλείψετε τα αντίδια και να βάλετε μόνο μαρούλι...τότε γλυτώνετε και το ζεμάτισμα των χόρτων !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...