Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

Ταλιατέλες φούρνου με σολομό

Τη μεγάλη μου αδυναμία στα ζυμαρικά την έχω ήδη δηλώσει. Επειδή όμως δεν συμμερίζονται όλοι αυτό μου το πάθος, πρέπει να βρίσκω διάφορους τρόπους να τα συνδυάζω κάθε φορά ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Για να δούμε λοιπόν πώς θα τα φτιάξουμε σήμερα...

Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές βούτυρο
500 γρ σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο
(κρατάμε 3-4 κομμάτια για να γαρνίρουμε το φαγητό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300 γρ ρεγκάτο τριμμένο
3 αυγά
300 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι και λευκό πιπέρι
λίγο μάραθο ή άνιθο για το γαρνίρισμα


Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με τις 2 κουταλιές λάδι και τις σουρώνουμε - να μην παραβράσουν, καλύτερα να κρατάνε λίγο.


Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν βγάζουμε από τη φωτιά.


Ρίχνουμε στο τηγάνι το σολομό, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και απλώνουμε ομοιόμορφα.


Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε ζεστό.


Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο μάραθο ή άνιθο και με κομματάκια σολομό.

2 σχόλια:

  1. Το κάνω αυτό το φαγάκι στην κατσαρόλα.
    Ωραίο που φαίνεται και στον φούρνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιεγώ στην κατσαρόλα το φτιάχνω με τυρί κρέμα συνήθως, δεν το είχα σκεφτεί για το φούρνο. Τέλειο φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...