Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Ντομάτες γεμιστές με τόνο

Ενα πολύ δροσερό και εύκολο ορεκτικό, ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μέρες...

Αντικαθιστά επίσης κάλλιστα ένα γεύμα, καθώς είναι χορταστικό και πολύ ελαφρύ...
Χρειαζόμαστε:

4-5 μεγάλες ντομάτες
300 γρ τόνος σε λάδι
150 γρ γιαούρτι πλήρες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος

Στραγγίζουμε ελαφρά τον τόνο (να μείνει λίγο λάδι) και τον ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσετε τόνο σε νερό προσθέστε στο μίγμα 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε τα καπάκια τους και αδειάζουμε το εσωτερικό με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τις αφήνουμε λίγο ανάποδα να στραγγίσουν.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Τις αφήνουμε λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε...

10 σχόλια:

  1. den tin iksera autin tin parallagi me ton tono...wraio fenetai...kai grigoro kai eukolo na ftiaxtei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oraia...I've seen a few recipes like this. Try tomantinia...mezedakia. Yam-yam!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σούπερ μεζεδάκι!! Τι μεζεδάκι δηλαδή, κανονικό φαγάκι θα έλεγα και ελαφρύ και δροσερό!
    Οτι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο φαίνεται! Εύκολο, δροσερό και νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το ορεκτικό σου εύκολο και γρήγορο.
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ νόστιμο και δροσερό! Έχω χρόνια να το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δροσερό και καλοκαιρινό!

    Τρώγεται υπέροχα με λευκό κρασί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. This is a great blog.
    Good recipes and great photos.

    I like the idea of friendship on the web.
    I want to give you a hand and prizes:
    Lemonade award ,
    Friendship Award. and
    Blogger Oscar.
    Accept this type of awards,
    to make new acquaintances and good relations.
    I am happy to offer.
    look here
    http://trydiani.blogspot.com/2009/05/lemonade-award-friendship-award-blogger.html

    Congratulations ...and continue ! Diana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας αυτοσχεδιασμός μου βγήκε πολύ καλός: 2-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, λίγη ξαρμυρισμένη κάπαρη, ψιλοκομμένο ραπανάκι, μισό λάϊμ, κρεμμυδάκι κι' άν έχετε όρεξη ένα καροτάκι ζουλιέν περασμένο απο τον φούρνο μυκροκυμάτων ίσα να μαλακώσει.
    Δίνει και γεύση αλλά και είναι διατροφικό turbo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αααααα...και μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε το εσωτερικό της ντομάτας με αλάτι χοντρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...