Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Κοτόπουλο με noodles

Ένα εύγευστο και ελαφρύ πιάτο -και εξαιρετικά εύκολο - ιδανικό για παρέα... 
Για να δούμε αν θα συμμεριστείτε την άποψή μου...


Κόβουμε 500 γρ. κοτόπουλο σε κυβάκια και το μαρινάρουμε για 20-30 λεπτά (και περισσότερο αν έχουμε χρόνο) μέσα σε αλάτι, πιπέρι, σησαμέλαιο ή σπορέλαιο, σόγια σος και τζίντζερ τριμμένο.


Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε – εγώ εδώ χρησιμοποίησα 1 πράσινη πιπεριά, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 κονσέρβα φύτρα, 1 κονσέρβα μικρά καλαμπόκια (baby corns), 1 κονσέρβα μπαμπού και 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια.

Βράζουμε τα noodles για όσο λέει η συσκευασία (συνήθως θέλουν 3-5 λεπτά), τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας 2 κουταλιές σησαμέλαιο.


Σε βαθύ τηγάνι (ή γουόκ αν έχετε) βάζουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο (ή σπορέλαιο), το ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο με μπαχαρικά – πιπέρι, πάπρικα και ελάχιστο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί περιέχει και η σόγια σος και θα γίνει πολύ αλμυρό).


Το σοτάρουμε καλά και το βγάζουμε σε πιάτο.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν αλλά δεν πρέπει να παραβράσουν.

Τότε ρίχνουμε μέσα και τα noodles, προσθέτουμε 2 κουταλιές σόγια σος και 2 γουόστερ σος, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν άρωμα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Προσθέστε ό,τι λαχανικό σας αρέσει, φρέσκο κρεμμυδάκι, χρωματιστές πιπεριές και αν θέλετε πιο εξωτική γεύση μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο ανανά κονσέρβας!
Προσέξτε λίγο τις ποσότητες των υλικών γιατί είναι πολλά διαφορετικά υλικά άρα αναγκαστικά γίνεται μεγάλη ποσότητα φαγητού. Όχι ότι θα πάει χαμένο βέβαια !!!

17 σχόλια:

  1. Μμμμμ! Πολύ λαχταριστό πιάτο και με υλικά που μου αρέσουν! Εγώ στρώθηκα για σερβίρισμα!

    υγ. εδώ δεν ξέρω αν υπάρχουν φύτρα και μπαμπού. Τα υπόλοιπα τα έχω δει. Υποθέτω όμως ότι μπορώ να τα παραλείψω αν δεν βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kiki : πραγματικά είναι τόσα πολλά τα λαχανικά που μπορείς να βάλεις που δεν θα φανεί η έλλειψη από φύτρα και μπαμπού...αυτά απλά εντείνουν την αίσθηση του κινέζικου...βάλε ψιλοκομμένα ωμά κολοκυθάκια και καρότα, τρυφερά πράσινα φασολάκια, και ότι άλλο σου αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρώθηκα κι εγώ για σερβίρισμα δίπλα στην Κικη!!
    Σε κινέζικο δεν λέω ποτέ όχι, αγαπημένο μας οικογενειακώς!!
    Φύτρα δεν μου πολυαρέσουν και συνήθως δεν τα προσθέτω στα κινέζικα, αλλά μπαμπού, μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα ... ασυζητητί!!!
    Καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ! Ευχαριστώ!

    Κάνε άκρη Έλενα! Με στρίμωξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά έχει χώρο για άλλον;Δεν λέω όχι σε κινέζικο και σε νέες γεύσεις γενικά,απλά εγώ ποτέ δεν μαγειρέυω κινέζικο.Μόνο έξω το τρώω.
    Και το δικό σας το έτρωγα πολύ ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. para polu nostimo einai auto to fagito...genika to kineziko m'aresei polu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To kalo me to kineziko pou to ftiaxneis spiti, einai oti boreis na prostheseis/afaireseis oti ylika protimas!

    Egw tha evaza fasolakia, piperia, manitaria, isws ligo zematismeno spanaki, manitaria, manitaria... a, kai manitaria! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κινέζικο είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και φτιάχνω μια παρόμοια συνταγή με αυτή με την διαφορά ότι αντί για πράσινη πιπεριά βάζω κόκκινη - πορτοκαλί - κίτρινη πιπεριά και για περισσότερο χρώμα αλλά και επειδή είναι πιο γλυκές από την πράσινη και ταιριάζει φοβερά! Επίσης κόβω σε μπαστουνάκια λίγα καρότα και κολοκυθάκια και τα προσθέτω χωρίς να τα πολυμαγειρέψω ώστε να είναι λίγο τραγανα... Στο συγκεκριμένο φαγητό ο ανανάς που αναφέρθηκε, κατά την άποψή μου, δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο, γιατί σε συνδυασμό με την σόγια πέρνει μια λίγο γλυκόξινη γεύση, αλλά αν παραλειφθούν τα noodles, προσθεθεί λίγη κέτσαπ (για να γίνει λίγο πιο έντονη η γεύση του γλυκόξινου) και συνοδευτεί το κοτόπουλο με λίγο ρυζάκι τσακ να και μια άλλη συνταγή για κινέζικο --> γλυκόξινο κοτόπουλο!!!!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο φαγάκι! Και εγώ που νόμιζα πως τα κινέζικα είναι δύσκολα! Στρώθηκα και εγώ! Χωράω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mmmmmm ... polu wraia suntagh! To kineziko mou aresei para polu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kiki, ΕΛΕΝΑ,lila, big mama και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια : χίλιοι καλοί χωράνε !!! μαζευτείτε λοιπόν να το τσακίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο το φαγάκι σου. Το φτιάχνει ένας φίλος και τρώω διπλή μερίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pantelws anideh apo geush kai parakseuh kinezikou faghtou, akolou8w kata gramma th syntagh kai elpizw sto kalytero!
    eyxaristw poly gia allh mia fora :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Καλή επιτυχία Αφροδίτη και περιμένω εντυπώσεις από το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. to kotopoulo egine pentanostimo! grhgoro fagaki kai apolaustikotato! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ααα μπράβο Αφροδίτη, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...