Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Εύκολα μπισκότα σοκολάτας

Ωραία τα σπιτικά μπισκότα ε? Αλλά ποιός κάθεται να κάνει τόσο κόπο...κι όμως αυτή η συνταγή γίνεται σε 10 λεπτά! Αλήθεια...δοκιμάστε και θα δείτε...





Υλικά:

1/2 κούπα ζάχαρη
30 γρ βιτάμ λιωμένο
1 βανίλια
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ σταγόνες σοκολάτας
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλάκι baking powder
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Αν δούμε τη ζύμη λίγο νερουλή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα - ή μπορούμε απλά να το λαδώσουμε και να το αλευρώσουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και ακόμα 10 λεπτά στους 150.

Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα.
Βρέχουμε λίγο τα δάχτυλά μας και στρώνουμε λίγο τα μπισκότα.
Μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές...να ρίξουμε μέσα λιωμένη λευκή
ή σταγόνες λευκής σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος...
Ακόμα και τρούφα ή τρίμα σοκολάτας...ό,τι σας αρέσει περισσότερο...

Πανεύκολα ε?



Επειδή με αυτά τα υλικά βγαίνουν γύρω στα 20 μπισκότα θα σας συμβούλευα να βάλετε τουλάχιστον τη διπλή δόση...Ετσι κι αλλιώς θα γίνουν ανάρπαστα!

35 σχόλια:

  1. Γεια σου Betty
    Η Κικι μου συστησε το blog σου, και μπορω να σου πω οτι η χθεσινη συνταγη ειναι αυτη που εψαχνα τωρα και πολυ καιρο, αφου τα παιδια μου ολο θελουν να τρωνε ενα σπιτικο μπισκοτο και βαρεθηκα να αγοραζω
    Παντως ολες οι συνταγες σου φαινονται τοσο νοστιμες, με το γουστο του συζηγου μου, οποτε θα του φτιαψω κατι απο εδω και θα σου πω το αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρομαι που σου αρεσουν οι συνταγες μου...
    Αν χρειαστεις οποιαδηποτε διευκρινηση θα χαρω πολυ να βοηθησω ή αν εχεις καποια παρατηρηση ευπροσδεκτη..
    Περιμενω νεα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Μπετυ πολ


    υ ωραιες οι συνταγαες σου απο Ρια Ροδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα τα ευκολα μπισκοτακια φαινονται νοστιμοτατα.Δε μενει παρα να δοκιμασω να τα φτιάξω γιατι θα ερθουν και κατι φιλοι το απογευμα για καφε,νομιζω ταιριαζουν στο βροχερο Κυριακατικο απογευμα ε? Λοιπον παω να τα φτιαξω και θα σας πω εντυπωσεις το βραδυ. Ευχαριστωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. haha ki ego simera ta ekana akrivos logo kuriakatikis vroxis,.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalhspera se oles ... egw parapoihsa ligaki thn syntagi koritsia.prosthesa mia epipleon vanilia,kakao kai trymmeno fountouki.eginan ekpliktika!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η συνταγη φαινεται ουαου φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Betty είμαι φοιτήτρια και θα ήθελα να μου κάνεις μια διευκρίνιση! Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτηση μου μιας κ είμαι πολύ αρχάρια στην κουζίνα! Ηθελά λοιπόν να ρωτήσω για το βούτυρο.Τι είδους χρειάζεται κερκύρας,βιτάμ, κάποιο άλλο ξερω γω...! Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Μαίρη:

    Καθόλου χαζή δεν είναι η ερώτηση, έπρεπε να είναι διευκρινισμένο στη συνταγή, το διορθώνω λοιπόν αμέσως!
    Βιτάμ λοιπόν στη συγκεκριμένη συνταγή, σε ευχαριστώ για την επισήμανση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα εφτιαξα και προσθεσα δυο κουτ.γλ. κακαο για να ειναι πιο σοκολατενια. Ειναι πολυ νοστιμα και πραγματικα ευκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τετοια μπισκοτα ουτε εξω δεν βρισκω!! σε δεκα λεπτα ειχα τελειωσει και οταν ηταν ετοιμα τελειωσαν με την μια! (εκανα μονο μια δοση την πρωτη φορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπέρα και από εμένα,
    μια ερώτηση παρακαλώ επειδή μου αρέσει η συνταγή και θα ήθελα να τα φτιάξω,τα μπισκότα εσωτερικά είναι τραγανά ή είναι μαλακά σαν ψωμάκι?

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμος:

    Τα μπισκοτάκια αυτά είναι ελαφρώς μαλακά μέσα, αν τα ψήσεις 1-2 λεπτά παραπάνω, γίνονται πιο τραγανά, προσοχή όμως γιατί αρπάζουν εύκολα!
    Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μολις τα εβαλα στο φουρνο σαν ασχετη κ εγω εχω αποριες..με αερα η στις αντιστασεις ο φουρνος;η ζυμη κολλαγε αρκετα ετσι ειναι η επρεπε να βαλω κι αλλο αλευρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ μαρια:

    Από ένα καπρίτσιο του blogger, αρκετά μηνύματα είχαν πάει στα spam! :(
    Ζητώ λοιπόν συγνώμη για την αργοπορία στις απαντήσεις μου...

    Αν ψήσεις στις αντιστάσεις θα υπολογίσεις 1 ή 2 λεπτά περισσότερο χρόνο ψησίματος.
    Τα μπισκότα δεν πλάθονται, απλά βάζουμε κουταλιές από το μίγμα στην λαδόκολλα, μόνο αν είναι ιδιαίτερα νερουλή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κι εγω μόλις τα εφτιαξα και δοκίμασα .. πολύ ωραία συνταγή κι εύκολη..διάλεξα τη δική σου επειδή δεν είχε αβγό.. δεν είχα σταλίτσες κι έβαλα κακάο κι έγιναν πολύ ωραία ..την επόμενη θα φροντίσω να έχω σταλίτσες και θα ναι ακόμα πιο σούπερ
    .. ευχαριστώ .. όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Όλγα:

    Ευχαριστώ πολύ Όλγα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αύριο το πρωί λέω να τα κάνω..έχω όμως μια απορία.Συνολικά θα τα ψήσω 25 λεπτά? επειδή γράφεις οτι αρπάζουν εύκολα και μείς τα θέλουμε μέσα νάναι λίγο μαλακά! Συγνώμη που θέλω επιβεβαίωση..αν πράγματι κατάλαβα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συνολικά είναι 25 λεπτά το ψήσιμο, πάντα όμως έχουμε υπ'όψιν ότι ο χρόνος ίσως διαφέρει από φούρνο σε φούρνο ~ επίσης εξαρτάται και από το μέγεθος των μπισκότων.
      Γι αυτό είμαστε σε επαγρύπνηση, όταν πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε από το φούρνο, μόλις βγουν είναι αρκετά μαλακά και όταν κρυώσουν σφίγγουν...
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    2. Είσαι τέλεια!!! Απάντηση επιτόπου! Αν έτσι είναι και τα μπισκότα τότε πέτυχα διάνα!!! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  20. Ετοιμαζομαι να τα φτιαξω αλλα δεν ειμαι σιγουρη για κατι. Τα υλικα τα ανακατευουμαι με το μιξερ η απλα με ενα κουταλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται μίξερ, απλό ανακάτεμα με ένα κουτάλι... βέβαια μέχρι τώρα θεωρώ πως θα τα έχεις ήδη φτιάξει, περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  21. καλησπερα... να σε ρωτησω κατι ? ξεκινησα να τα φτιαχνω και ηθελα να μου πεις αλευρι για ολες τις χρησεις? και το βιταμ 2 κουταλιες περιπου ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ναι το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις, και το βιτάμ 2-3 κουταλιές...
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Mπέττυ μου η συγκεκριμένη συνταγή σου δε μου άρεσε. Σαν υφή ήταν σαν κεικάκια και όχι σα μπισκότα, ενώ τους έλλειπε η γεύση και το άρωμα. Δε πειράζει όμως, για αυτό δοκιμάζουμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που δεν σου άρεσαν, η υφή τους είναι σαν τα soft cookies του εμπορίου, αλλά όπως είπες γι αυτό δοκιμάζουμε, εξ άλλου δεν μπορεί να μας αρέσουν όλα! :)

      Διαγραφή
  24. Κορυφαια, απλη, ευκολη, γρηγορη και πανω απ'όλα παιχνιδιαρικη με τοσους συνδυασμους που μπορεις να κανεις. Ακολουθησα ολες σου τις οδηγιες εκτος απο τα κενα αναμεσα στα μπισκοτα πριν τα βαλεις στο φουρνο (ειμαι λαιμαργος). Το αποτελεσμα ειναι οτι πλυμμηρισε το ταψι με υπεροχα μυρωδατα και τεραστια μπισκοτα σοκολατας! Μπραβο!!! Τελεια συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τέλεια περιγραφή!!!
      Πολύ χαίρομαι που τα συμπάθησες τόσο! :)

      Διαγραφή
    2. Και τέλεια περιγραφή!!!
      Πολύ χαίρομαι που τα συμπάθησες τόσο! :)

      Διαγραφή
  25. μολις τα εβαλα στον φουρνο...΄)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι μου φουσκωνουν κ μετα πεφτουν?τι κανω λαθος?δευτερο ταψι στα σκουπιδια... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως προσθέτεις περισσότερο μπέικιν? Μήπως είναι πάρα πολύ νερουλό το μίγμα?

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...