Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Τηγανοψωμάκια

Ενθουσιάστηκα με αυτά τα τηγανοψωμάκια ~ τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο νόστιμα!!!

Για 16 κομμάτια:

1 πακέτο ζύμη με προζύμη (1 φύλλο)
300 γρ φέτα σκληρή τριμμένη
2 κουταλιές ξερός δυόσμος – μακάρι να είχα φρέσκο!
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε τη φέτα με το δυόσμο και το πιπέρι.
Όπως είναι το φύλλο της ζύμης μέσα στη μεμβράνη του, το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πιέζουμε λίγο με την παλάμη να ανοίξει περισσότερο και να πλατύνει.
Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού μια κουταλιά από τη γέμιση. Ενώνουμε τις 4 άκρες και ζυμώνουμε ελαφρά στο χέρι πατώντας ώστε να γίνει ένας στρογγυλός δίσκος. Τα τηγανίζουμε σε λάδι που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά – δεν πρέπει να είναι καυτό το λάδι για να προλάβουν να ψηθούν σε βάθος τα τηγανοψωμάκια.
Όταν γίνουν χρυσόξανθα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Την επόμενη φορά θα τα ψήσω στο φούρνο για πιο light!
Τα τσακίζουμε ζεστά! Αν προλάβουν και γλυτώσουν μερικά, είναι μια χαρά και την επόμενη μέρα...

23 σχόλια:

  1. Ήρθα, ήρθα φέρε ένα για το κολατσιό μου!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Την άλλη φορά στο φούρνο"
    Συμφωνώ και αν θες δες εδώ, σε τετράγωνη έκδοση.
    Ο δυόσμος δεν ήταν ποτέ μέσα στα υλικά μου. Βλέπε-βλέπε όμως, νομίζω ότι θα τον δοκιμάσω.
    Η μητέρα μου είχε γλάστρες στην αυλή και έκοβε φυλλαράκια.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ έχω γλαστρούλα με δυόσμο για τέτοιες καλές στιγμές! Όμορφα τα έκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή τα τηγανητά τα αποφεύγω ,λέω να τα κάνω στο φούρνο.
    Ο φρέσκος δυόσμος είναι άλλο πράγμα!
    Γειά σου Μπέττυ μου με τα ωραία σου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν βρε Μπέτυ πρωί πρωί, να είχαμε δυο τρία μα είναι τηγανιτά και δεν μπορώ πολύ το λάδι..αν ζούσε ο καημένος ο πατέρας μου θα τρελλαινότανε, του άρεζαν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπωωωωωω...
    Εγώ θα τα έτρωγα με λίγο βούτηρο λιωμένο...
    Θα τα δοκιμάσω σίγουρα για ένα γρήγορο βραδινό σνακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ονειρο Μπετούλα μου - όνειρο, θα το κάνω και εγώ αλλά στον φούρνο.

    ευχαριστούμε για την συνταγή !!!

    Και εμένα μου αρέσει πολύ ο δυόσμος με την φέτα αλλά τα παιδάκια μου δεν το θέλουν και έτσι αναγκαστικά δεν βάζω. Θα πάρω λοιπόν 2-3 πιτάκια απο τα δικά σου και θα κάτσω ήσυχα-ήσυχα να τα απολαύσω !!!!

    φιλια πολλά κουκλίτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τηγανοψωμάκια ... τα λατρεύουμε οικογενειακώς!
    Συχνά πυνκνά τα φτιάχνω.
    Βουτάω 1 για μεζέ γιάμ και φεύγω

    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπέττυ αυτή η ζύμη ποια είναι;;τι γράφει το κουτί;;κι αν δε βάλουμε αυτή τι προτείνεις;;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχη ιδέα για βραδινό σνακ ή για το σχολείο των παιδιών... Θα το κάνω σίγουρα (κι αυτό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Betty,τα τηγανόψωμα εξαφανίζονται στο λεπτό,τόσο πολύ μας αρέσουν!
    Ωραία ιδέα ο δυόσμος,θα τους δίνει υπέροχη γεύση και άρωμα-την επόμενη φορά θα βάλω.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Molis xekinisa na ftiaxnw kati eliopites pou brhka sthn Kathimerini ... twra omws me exeis kai thelw ta thganoxwma! Tha ta ftiaxw kai auta mhn anhsuxeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην τα δει ο γιόκας μου, τώρα θα με βάλει να του τα κάνω, είναι σίγουρο!!
    Τι είναι η ζύμη με προζύμι Μπετούλα??
    Σφολιάτα εννοείς??
    Φτιάχνω κι εγώ τηγανόψωμα, αλλά η συνταγή σου με εντυπωσίασε.
    Εγώ θα επιμείνω στο τηγανητό, άλλη νοστιμιά έχει το τηγανητό τηγανόψωμο πιστεύω.
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αλλο πραγμα το τηγανι ετσι μπετυ ????
    ακουσε εκει στο φουρνο!!!!!!!!!
    τελεια, και μια και αργησα και δεν εμεινε τιποτα... παω να κανω και γω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην κατασκευή, θυμίθουν κρητικές μηζυθρόπιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ok, θα κάτσω να τα βλέπω μπας και χορτάσω!!!
    Τι νοστιμιές είναι αυτές!!
    Φιλιά!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σας, είναι τέλεια τα τηγανοψωμάκια ~ και με αυτή τη συνταγή είναι και πανεύκολα!

    Η ζύμη που χρησιμοποίησα είναι Ζύμη με προζύμι Κανάκη, την βρήκα ιδανική για το τηγάνι!
    Αλλιώς θα έβαζα κουρού ~ οι χρυσοχέρες μπορούν να φτιάξουν δική τους χειροποίητη, εγώ έχω δηλώσει ότι δεν με θέλει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!ΧΑΧΑΧΑ!!!!
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΘΑ ΦΑΩ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑΚΙΑ!!!
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!
    ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΑ ΠΑΩ ΧΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ (ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΝΝΟΩ, ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ!!!!)ΧΑΧΑΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα MINIMARKET

    Δεν πειράζει που δεν έχεις σχέση με τη μαγειρική, θα δοκιμάζεις και θα εκφέρεις γνώμη, σωστά; χαχα...
    Θα χαρώ λοιπόν να τα λέω και με τους δυο σας, με τη σύζυγο για την εκτέλεση, με σένα για το αποτέλεσμα!

    ΥΓ: Έχουμε και άλλο κύριο στην παρέα μας, ο φίλος ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είναι από τους τακτικούς επισκέπτες-σχολιαστές τούτης της κουζίνας.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Hi Elizabeth, How are you?I was on Holiday for 2 weeks in the Turkey..I am since 1 week again at home..
    I wish you a nice sunday..
    Hugs
    Cali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εύκολα & νοστιμότατα! My combo2!:)
    Μαζί σου 100% για την έτοιμη ζύμη Betty μου :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φοβερή συνταγή, κι εγώ νόμισα οτι φτιάχνουμε το φύλλο μόνη μας.ΑΝΤΙΓΡΆΦΩ Η ΚΛΕΦΤΡΟΎΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...