Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Κουλουράκια με γλυκάνισο

Νηστίσιμα, πολύ-πολύ μυρωδάτα και με ελάχιστη ζάχαρη!

Βγαίνουν περίπου 60 κουλουράκια:

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
6-7 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σοδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ρίχνουμε το γλυκάνισο στο κρασί και το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει.
Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το κρασί με το γλυκάνισο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το μπέικιν και τη σόδα με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας.
Προς το τέλος ζυμώνουμε με τα χέρια μας να πετύχουμε μια ζύμη μάλλον σφιχτή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά, στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να ροδίσουν!
Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ~ μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

24 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμα και απ' ότι βλέπω και πολύ υγιεινά!!!
    Θα τη δοκιμάσω σίγουρα...
    Ευχαριστούμε Μπέτυ, Καλό Πάσχα να έχετε, με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπέτυ πολύ ωραία τα κουλουράκια σου. Φαντάζομαι την μυρωδιά που άφησαν σε όλο το σπίτι......Τέλεια.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τα είδα.. και μου αρέσει ο γλυκάνισος. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω. Γειά στα χέρια σου Μπέττυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γλυκάνισο δεν το χρησιμοποιώ.
    Τώρα όμως που "σκέφτομαι" τη γεύση....μάλλον νόστιμα θα είναι.
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω αυτά τα κουλουράκια.
    Η μυρωδιά του γλυκάνισου με τρελάνει χεχεχε
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, Μπέτυ! Πολύ νόστιμα φαίνονται. Εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα η μυρωδιά του γλυκάνισου, είχα δουλέψει και στη Λέσβο κι εκεί τον χρησιμοποιούν πολύ.
    Καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μοσχομύρισε ο τόπος! Γεια στα χέρια σου! Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λατρεύω το γλυκάνισο σε γλυκά και αλμυρά!
    καλημερούδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σου εύχομαι Betty μου, να περάσεις πολύ όμορφα!
    Υγεία και Αγάπη!!
    Και φυσικά παίρνω το κερασματάκι μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμμ!!! Υπεροχος ο γλυκανισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα

    Καλή Ανάσταση
    Καλό Πάσχα
    Ότι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε Μπεττούλα, συνέχεια οι σκέψεις μας συναντιούνται! Πριν λίγες μέρες έκανα κριτσίνια μα γλυκάνισο, σήμερα λαμπροκουλούρα με γλυκάνισο! Και του χρόνου! Καλό Πάσχα να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή μέρα Μπέτυ! Καλό μήνα! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mέχρι έφτασε το άρωμα του γλυκάνισου!!!
    Kαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, υγεία, αγάπη και χαρά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπεττυ, ηρθα να σου ευχηθω Καλο Πασχα!
    Φιλια
    Μπεττυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τα κουλουρακια σου μοσχομυρισαν μεχρι εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μοσχομυριστά τα κουλουράκια σου!!!
    Σου εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. λατρευω το αρωμα του γλυκανισου, αλλα... δεν εκανα κουλουρακια φετος, θα μου στειλεις λιγα ???
    αντε και του χρονου
    καλο πασχα και καλη ανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχα, πανεύκολα και οικονομικά (για να μη ξεχνιόμαστε)!!! μπράβο Μπέτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμος:

    Εξ ίσου σημαντικά και τα 3 προτερήματα που αναφέρεις!
    Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα έκανα χθες, δεν έμεινε ψίχουλο και τα θέλω πάλιιιιιιιι!!!!!!!!!!! αλλά είμαι σε δίλημμα,, αυτά με το γλυκάνισο ή τα δίχρωμα;;; αύριο που θα έχω χρόνο...μάλλον και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ανώνυμος:

    Υπέροχα και τα δίχρωμα, εξ ίσου εύκολα και υγιεινά!
    Συμφωνώ, αν έχεις χρόνο, και τα 2!
    Εγώ πάντως αύριο θα ξαναφτιάξω τα δίχρωμα, τα έχω υποσχεθεί να τα πάω δώρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...