Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Κουλουράκια με γλυκάνισο και ούζο

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Μαρία Μ. που γνωρίζει την αδυναμία που έχω στο γλυκάνισο! Έφτιαξα λοιπόν τα νοστιμότατα αυτά κουλουράκια και σας κερνάω!
Υλικά για 35 κουλουράκια περίπου:

4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι σπορέλαιο
1/3 φλυτζάνι ούζο
2 κουταλάκια γλυκάνισο
Χυμός από μισό λεμόνι

Ρίχνουμε τα 3 φλυτζάνια από το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ
 και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου,
μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα τοιχώματα. 
Μέχρι να το πετύχουμε, προσθέτουμε λίγο-λίγο και το τέταρτο φλυτζάνι αλεύρι. 
 Ίσως δεν το πάρει όλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει,
τα αραδιάζουμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Θα πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα ~ μην τα παραψήσετε γιατί στεγνώνουν εύκολα.

Μοσχομύρισε το σπίτι!

14 σχόλια:

  1. Μόνο το δικό σου σπίτι μοσχομύρισε; Τα δικά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι με γλυκάνισο και με ούζο, ήταν δυνατόν να μην μοσχομυρίσει το σπίτι???
    Κι εγώ έχω αδυναμια στον γλυκάνισο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μοσχοβόλισε ο τόπος, άκουσα ουζάκι κι έτρεξα!!!!
    φέρε ένα ουζάκι να σπάσει η γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρωματικότατα και όμορφα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει το άρωμα του γλυκάνισου στα κουλουράκια! Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω μυρωδιές!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα! Ουζο και γλυκάνισο ο τέλειος συνδιασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο το σπίτι Μπέτυ μου, εδώ στο γραφείο να δεις τι γίνεται!!!!
    Υπέροχα και μοσχομυρισμένα :)
    Φιλιά
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σου στείλω δνση να μου στείλεις κουλουράκια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα εφτιαξα κι εγω απο το μπλογκ της Πηνελοπης,μα χωρις αυγά...τα δικα σου πάντως είναι πολύ πιο ομορφα σε εμφανιση απο τα δικα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα μου πήρε περισσότερο απο 4 αλεύρι,ίσως γιατί επειδή είμαι φαν του ουζου,έβαλα λίγο ακόμα.Ολοένα ψήνονται,οταν βγουν θα σου πω
    Κι εγω τρελαίνομαι για γλυκάνισο και ούζο!
    Καλό βράδυ Μπέττυ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παίζει ρόλο επίσης και το φλιτζάνι που μετράς τα υλικά...
    Καλή επιτυχία Χαρά και περιμένω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπεροχη συνταγη, εχουν γινει απο τα αγαπημενα μας!! θερμα συγχαρητηρια για ολες τις συνταγες σας, δεν εχω φτιαξει κατι και να χει αποτυχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ γλυκό το σχόλιό σου Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...