Υλικά για 30 μπισκοτάκια:
100 γρ βιτάμ
4 κουταλιές ζάχαρη καστανή
½ φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλυτζάνι καρύδα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την άσπρη και την καστανή ζάχαρη.Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό.
Μόλις το μίγμα αφρατέψει καλά προσθέτουμε την βανίλια και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε στο μίγμα την καρύδα και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 C και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 9-10 λεπτά ~ όχι παραπάνω γιατί σκληραίνουν και αρπάζουν εύκολα!
Είναι απολαυστικότατα ~ αν σας αρέσει η καρύδα μην διστάσετε να τα δοκιμάσετε!
Αχ, όντως φαίνονται νοστιμότατα, φαντάζομαι και τη μυρωδιά της καρύδας, τέλεια! Μπισκοτάκια που σίγουρα κάποια στιγμή θα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάλι σε πειρασμούς με βάζεις Δευτεριάτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως να αντισταθώ, δεν ξέρω!
Γιαυτό λέω μια Μεγάλη ΚΑΛΗΜΕΡΑ και φεύγω (μέχρι να ξανάρθω!)
Μμμμ τέλεια και μοσχομυριστά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Καλή εβδομάδα
Ελα βρε Μπέτυ και πίνω ξεροσφύρι τον καφέ μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καρύδα είναι αγαπημένη μου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Τι ωραία!!! έτσι που τα βλέπω ζήλεψα... Από σύμπτωση έχω όλα τα υλικά! Πάω να τα φτιάξω! Να ΄σαι καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMόλις έκατσα στον καναπέ με μια κούπα μυρωδάτο καφέ.....ήθελα 5-6 μπισκοτάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου αρώματα η καρύδα.Φαντάζομαι! Κράτς και άρωμα ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πανεύκολα!Και η καρύδα κι εμένα μ αρέσει πολύ!Καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαει η διαιτα........παω για τα υλικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκοριτσια ειπα να κανω λιγο κρατη αλλα... με εσας που εμπλεξα δεν με κοβω να τα καταφερω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο υλικό η καρύδα!!!Φαίνονται υπέροχα , δεν θα αντισταθω στον πειρασμό να τα φτιάξω ,σήμερα κιόλας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλε ειναι τελεια!και τοσο στρογγυλα,σα να μου κλεινουν το ματι!!πώς να αντισταθω...και θα τα φαω ολα καθως μονο εγω πεθαινω για καρυδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρεσει πολυ να φτιαχνω και να πειραματιζομαι με ζυμες για μπισκοτα!η καρυδα ειναι αγαπημενο υλικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και μου αρέσει η καρύδα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα:)
καρύδα αγαπημένη, πάλι σε πειρασμό θα μπωωωωωωωωωωω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήρα τη γλυκιά δόση μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Τραγανοί μπισκτοπειρασμοί για καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα την Κυριακή. Πραγματικά υπέροχα και πάρα πολύ εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΜΑΡΙΑ:
ΑπάντησηΔιαγραφήναιιιι!!! όπως τα λες... υπέροχα και πανεύκολα!
Μόλις τα έκανα..! Η συνταγή πολύ εύκολη. Παρόλο που όλα τα υλικά τα μέτρησα σωστά, είναι έντονη η μυρωδιά της σόδας. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Φωτεινή:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μου έχει τύχει ποτέ... έβαλες μισό κουταλάκι του γλυκού φαντάζομαι... και όταν κρύωσαν πάλι ήταν αισθητή η μυρωδιά;
Τα αγαπημένα μου!!! Πολυ εύκολη συνταγή και πολυ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φαίνονται..αλλά πως θα γίνει να τα κάνουμε νηστίσιμα? :-) με τι μπορώ να αντικαταστησω το αυγό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο βρε Μπέττυ.Η πιο εύκολη συνταγή για μπισκοτακιά,ότι πρέπει για να συνοδεύσουν το καφεδάκι μας.Μόλις τα κάνω θα σου γράψω.Συχγαρητήρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΑν σου αρέσει η καρύδα, θα τα αγαπήσεις όπως εγώ! :)
Πολύ νόστιμα βγήκαν. Αλλά θα τα ήθελα πιο πλατιά σαν τα δικά σου στην φωτογραφία. Έκανες κάτι διαφορετικό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν! Μάλλον ήθελαν ελάχιστη παραπάνω σόδα αν σου έγιναν πιο σφιχτά!
Διαγραφήπολυ ωραια αν και τα εφτιαξα με υγρη στεβια πολυ ωραια
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στέβια, αλλά μπράβο που σου πέτυχαν!
ΔιαγραφήΚαλημερα.ερωτηση:ειναι σε γευση κοντα σε αυτα της γνωστης οικογενειας που τα εκεγαν mamas?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΔυστυχώς δεν γνωρίζω τα μπισκότα που αναφέρετε...