Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Πίτα με ανθότυρο

Από βαρεμάρα σήμερα δεν έφτιαξα τις μυζηθρόπιτες που φτιάχνω πάντα όταν έχω Κρητικό ανθότυρο ~ σκέφτηκα κάτι ευκολότερο και, κυρίως, αρκετά πιο ελαφρύ, αφού δεν πέρασε από το τηγάνι!
Για την πίτα:
400 γρ ανθότυρο
Μια χούφτα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι φαρίνα
Μια κουταλιά μπέικιν

Για πασπάλισμα:
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλλα

Λιώνουμε το ανθότυρο με το πηρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στο μίγμα το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ και απλώνουμε το μίγμα
 που πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστο.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα,
βγάζουμε από το φούρνο την πίτα μας και την πασπαλίζουμε όπως είναι ζεστή.
Καλή όρεξη!

14 σχόλια:

  1. Το ανθότυρο το αγαπώ πολύ σαν...τυρί και το τρώω πολύ συχνά και το βάζω σε 'όλα τα τυροπιτάκια μαζί με τή φέτα γιατί γίνονται πιοπ αφράτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι εδώ μοσχομύρισε η πιτούλα !!!!!!!!!!
    και νόστιμη και εύκολη.
    Τι άλλο θέλουμε μερικές φορές που δεν έχουμε χρόνο για να ανοίξουμε φύλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμ ωραία πολύ ωραία!!! πότε να περάσω για το κομμάτι μου; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ θα ήθελα να είχα ένα ζεστο κομμάτι με ζάχαρι και κανέλα..
    Ωραία επιλογή
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Geia sou Betty me ta orea sou!!! Plateia anoiksis... briskeis kalo anthoturo.... ;)
    PERISSEPSE KATHOLOU NA DOKIMASO GIA NA KRINO???XIXIXIXI!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το φαντάζομαι με μια κουταλιά μέλι από πάνω! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα, πολύχρωμο κι ευωδιαστό σαν λουλούδι της Άνοιξης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι εξπέρ στις γρήγορες πίτες, με μέλι όπως λέει η Κική ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα. Τι φτιάχνει ο άνθρωπος όταν βαριέται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απίθανη η πιτούλα και κυρίως εύκολη!
    Καλό μήνα Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ donkey and the carrot:

    καλά το είπα πως είμαστε γειτόνισσες! πολύ κοντά στο κολυμβητήριο εγώ, σε παράλληλο της Αρτάκης! δεν περνάς να κεραστείς; :))

    ανθότυρο μου στέλνουν από Κρήτη, πρώτης ποιότητας και γεύσης!

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτή ήταν η πιό καταπληκτική και εύκολη πίτα με ανθότυρο που έχω φάει οπουδήποτε ....την έφτιαξα με Παριανή ανάλατη μυζήθρα. Εβαλα Φαρινάπ και 1 κουταλάκι μπεικιν. Το μίγμα ετοιμάστηκε σε 2-3 λεπτά. Την έφαγα με μέλι.Προτείνω να βάλετε λιγότερο λάδι.

    Ευαγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ευαγγελία:

    Αυτό με την Παριανή μυζήθρα με τσάκισε! :) Φαντάζομαι τη νοστιμιά της!
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...