Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Καλαμαράκια τηγανητά

Απο τα πιό αγαπημένα φαγητά της Κικής τα τηγανητά καλαμαράκια και μεγάλη η χαρά της που τα βρήκε επιτέλους εκεί στην ξενιτειά...


Μας λέει λοιπόν πώς τα φτιάχνει - μαζί με μια έξυπνη συμβουλή ώστε να μην "πετάνε" στο τηγάνι και να διατηρείται η κουζίνα μας καθαρή...

Μουλιάζουμε τα καλαμαράκια σε γάλα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Βάζουμε σε πιατέλα αλεύρι ολικής αλέσεως ανακατεμένο με κορν-φλάουρ. Αυτό είναι το μυστικό που λέγαμε για να μείνει η κουζίνα μας καθαρή...
Τα τινάζουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι

μέχρι να ροδίσουν.

8 σχόλια:

  1. Δηλαδή με αλεύρι ολικής και κορν φλάουρ δεν πετάγονται λάδια??
    Θα το δοκιμάσω, γιατί τώρα με την νηστεία, τα καλαμαράκια είναι αγαπημένο μας πιάτο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. No kidding, this is really delicious looking food.
    Cheers,
    'elra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε γάλα τα βάζεις για να μαλακώσουν? Εγώ τα αφηνω μέσα σε νερό με ούζο και λεμόνι. Ωραίο αυτό το τρυκ με το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δοκίμασα και δουλεύει! Τα καλαμάρια έγινα τέλεια με τραγανή κρούστα!
    Ευχαριστούμε......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ξεπλενουμε απο το γαλα; τι αναλογια εχει το αλευρι κ το κορν φλαουρ; κ ποση ωρα τα τηγανιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, δεν τα ξεπλένουμε, απλά τα στεγνώνουμε.
      Η αναλογία είναι περίπου 3:1 (3 αλεύρι 1 κορν φλαουρ) και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...