Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Κοτόπουλο με κριθαράκι και μανιτάρια

Το κριθαράκι με μανιτάρια που είχα φτιάξει προ καιρού άρεσε πολύ. Ήταν ένα νοστιμότατο, ελαφρύ και εύκολο φαγάκι. Σκέφτηκα λοιπόν να το εμπλουτίσω λίγο ώστε να ικανοποιηθούν και αυτοί που θέλουν οπωσδήποτε κρέας στο πιάτο τους!

Υλικά για 4 μερίδες:

1 φλιτζάνι κριθαράκι
2 φιλέτα κοτόπουλου σε κομματάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουταλιά θυμάρι
1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλου
7-8 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια σε φετούλες
4-5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 14 λεπτά. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. Ρίχνουμε και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μίγμα το κριθαράκι, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

Καλή μας όρεξη!!!

16 σχόλια:

  1. Εν τάξει! Όχι και τόσο "αμαρτωλό". Λιγουλάκι!
    Νόστιμο πρέπει να έγινε με αυτό τον τρόπο.
    Αντιγράφω για το μέλλον.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο και μυρωδάτο Μπέτυ μου, βάλε και κρασάκι και φτάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όλο λέω να φτιάξω το κριθαράκι σου, τώρα μου το βάζεις και με κοτόπουλο! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι το εμπλουτισμένο καλό και το σκέτο καλό, αφού έχει και τα μανιταράκια που του πάνε πολύ, είναι δυνατόν να μην είναι νόστιμο??
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα

    Τώρα μου άνοιξες την όρεξη
    Πολύ ωραίο φαγητό
    Να είσαι καλά
    Καλό σου βράδυ

    Εδώ είναι μια όαση γεύσης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χμμ και έλεγα πως να το κάνω το κοτοπουλάκι μου αυριο... θα εμπιστευτώ Μπετούλα ΔΑΓΚΩΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Betty, poli oraio idea gia Giouvetsi kai...bravo sta freska manitaria...OXI se konserves!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή την εκδοχή με βρασμένο πριν το κριθαράκι δεν την είχα σκεφτεί, μανιτάρια έχω ακόμη οπότε μια δοκιμή είναι ότι πρέπει.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρεύω το γιουβέτσι και η εκδοχή σου έχει πολύ ωραία συστατικά! Μπράβο Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πεντανόστιμο πιάτο, αχ και να είχα λίγο η κατάκοπη, τριγυρίζω σε επικίνδυνα μονοπάτια και πείνασα η έρμη, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο Betty.Θα μπορούσε να γίνει και στον φούρνο με την παρμεζάνα απο πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ πολύ νόστιμο. Έχει όλα τα αγαπημένα μου υλικά, πως να μην μου αρέσει άλλωστε!!!! :)
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mπέττυ μου φαίνεται λουκούμι!
    Η συνταγή αντιγράφεται αμέσως!
    Φιλιά πολλά.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπεττυ μου γλυκεια, τρελλαινομαι για τις συνταγές σου κ τις φωτο που τις συνοδευουν. Επι τη ευκαιρεια,ανοιγοντας τη σελιδα του google στο cut and dry, με χαρα ειδα το ονομα του μπλογκ σου κ ενα σχόλιο μου στο μπλογκ σου!. Παμε πακετο φαινεται. Το χαρηκα!!
    Καλο Σαββατοκυριακο κ σε σενα.!.
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μμμμμμμμμμμμμμ σλουρπ!!!!!
    χεχεχε Φιλιά :))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...