Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στρούντελ με μήλα ~ γρήγορο!

Μυρωδάτο το στρούντελ και πολύ ελαφρύ, μια που δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο!

2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλάκια κανέλλα
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια (αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα)
½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
Χυμός από 1 λεμόνι

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα. Την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε μέσα, κατά μήκος, το μίγμα των μήλων. Τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, βρέχοντας με τα χέρια μας τη σφολιάτα για να κολλήσει καλά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλλα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σκέτο ή –ακόμα καλύτερα- με μια μπάλα παγωτό!

15 σχόλια:

  1. mmmmm Betty mou auto ekana kai ego to Sk puo mas perase! oxi me sfoliata omso alal me diko muo spitiko filo. prokopsa vlepeis kai katafera na anoikso fyllo :))
    H gemish omso einai sxedon idia me thn dikh sou! Well done darling!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο το στρούντελ σου. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ωραίο, Δευτεριάτικα, να παίρνεις ιδέες!
    Να τι θα κάνω τα 2 από τα 6 μήλα που έχω στο ψυγείο. Με δικό μου φύλλο και προσθήκη γαρύφαλλου, που μ'αρέσει μαζί με την κανέλλα.
    Τα υπόλοιπα θα γίνουν τηγανιτά.

    Ευχαριστώ, Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή, γλυκειά εβδομάδα, σαν το στρούντελ σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μες το μυαλό μου ήσουν σήμερα! Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω...με αυτή τη βροχή από το πρωί αυτό μου έχει κολλήσει!
    Καλή και γλυκιά εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λες να ξεπαγώσω τη σφολιάτα!!!
    Τελευταία όλο κάτι θέλω να μασουλάω κι αυτό δεν είναι και παχυντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμ,μυρωδάτο!
    Εύκολο είναι,όπως το έφτιαξες.Τρελαίνομαι για γλυκά με μήλα,έχουν εξαίσια γεύση και άρωμα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και έλεγα να φτιάξω σήμερα αλλά βαρέθηκα :P θα βουτήξω όμως 2-3 κομματάκια από το δικό σου!!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η σφολιάτα ξεπαγώθηκε το γλυκό έγινε και μόλις το απολαύσαμε!!!
    Ευχαριστούμε για την ιδέα!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πως να περιμένουμε να μισοκρυώσει, ένας λόγος είναι!!!!!!!!!!!
    φλέβα χτύπησες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Royal Coconut:
    Μακάρι να είχα το κουράγιο σου... κάποιες στιγμές ανοίγω κι εγώ δικό μου φύλλο αλλά δυστυχώς, σπάνια! που χρόνος για τέτοια...
    Φιλιά...

    @emantzi :
    να το δοκιμάσεις και δεν θα χάσεις, μοσχοβολάει, είναι εύκολο, τι άλλο θέλει κανείς...

    @ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ:
    επειδή από το στρούντελ μου έφαγα, τώρα θέλω από τα τηγανητά σου μήλα!
    περιμένω τη συνταγή...

    @painter: τη γλύκα του να χεις!

    @Εφη: δυστυχώς με τα κρύα όλο κάτι τέτοιες ιδέες έχω :)

    @Ξανθή, σας άρεσε; πολύ χαίρομαι!

    @eleni: νομίζω το μήλο με την κανέλα είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς...

    @Asteri: για τιμωρία που δεν ήσουν το Σάββατο, ούτε ψιχουλάκι για σένα... :):):)

    @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: ναι το άτιμο, ανάρπαστο έγινε κι εδώ...
    φιλιά, καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπετούλα μου φαίνεται εξαιρετικό!
    Στεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα το Σαββατο να είμαι μαζί σας, είχα οικογενειακή υποχρέωση που δυστυχώς δεν μπορούσα να αποφύγω.
    Ελπίζω να επαναληφθεί σύντομα και να καταφέρουμε να γνωριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόλις το φούρνισα και ανυπομονώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κα Μπέτυ,έκανα το στρούντελ και δυστυχώς δεν τρώγεται. Πρέπει επειγόντως να αλλάξετε την ποσότητα των καρικευμάτων,για να μην την πατήσουνε και άλλες κυρίες. Δοκιμάστετο και εσείς με αυτές τις αναλογίες και θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς η Ελευθερία. 6-11-12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ελευθερία:

    Το έχω φτιάξει με αυτές ακριβώς τις ποσότητες ~ εννοείται ότι πριν αναρτήσω οποιαδήποτε συνταγή την έχω φτιάξει και την παρουσιάζω ακριβώς όπως την έφτιαξα!
    Εννοείς την ποσότητα της κανέλας και του μοσχοκάρυδου; σας φάνηκε πολύ πικάντικο; τελικά είναι μάλλον θέμα γούστου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...