Μυρωδάτο το στρούντελ και πολύ ελαφρύ, μια που δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο!
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλάκια κανέλλα
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια (αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα)
½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
Χυμός από 1 λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα. Την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε μέσα, κατά μήκος, το μίγμα των μήλων. Τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, βρέχοντας με τα χέρια μας τη σφολιάτα για να κολλήσει καλά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλλα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σκέτο ή –ακόμα καλύτερα- με μια μπάλα παγωτό!
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλάκια κανέλλα
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια (αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα)
½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
Χυμός από 1 λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα. Την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε μέσα, κατά μήκος, το μίγμα των μήλων. Τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, βρέχοντας με τα χέρια μας τη σφολιάτα για να κολλήσει καλά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλλα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σκέτο ή –ακόμα καλύτερα- με μια μπάλα παγωτό!
mmmmm Betty mou auto ekana kai ego to Sk puo mas perase! oxi me sfoliata omso alal me diko muo spitiko filo. prokopsa vlepeis kai katafera na anoikso fyllo :))
ΑπάντησηΔιαγραφήH gemish omso einai sxedon idia me thn dikh sou! Well done darling!!
Φαίνεται πολλά υποσχόμενο το στρούντελ σου. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ωραίο, Δευτεριάτικα, να παίρνεις ιδέες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τι θα κάνω τα 2 από τα 6 μήλα που έχω στο ψυγείο. Με δικό μου φύλλο και προσθήκη γαρύφαλλου, που μ'αρέσει μαζί με την κανέλλα.
Τα υπόλοιπα θα γίνουν τηγανιτά.
Ευχαριστώ, Καλή Εβδομάδα!
Καλημέρα και καλή, γλυκειά εβδομάδα, σαν το στρούντελ σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜες το μυαλό μου ήσουν σήμερα! Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω...με αυτή τη βροχή από το πρωί αυτό μου έχει κολλήσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή και γλυκιά εβδομάδα!
Λες να ξεπαγώσω τη σφολιάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελευταία όλο κάτι θέλω να μασουλάω κι αυτό δεν είναι και παχυντικό.
Μμμμ,μυρωδάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο είναι,όπως το έφτιαξες.Τρελαίνομαι για γλυκά με μήλα,έχουν εξαίσια γεύση και άρωμα.
Φιλιά!
Και έλεγα να φτιάξω σήμερα αλλά βαρέθηκα :P θα βουτήξω όμως 2-3 κομματάκια από το δικό σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Η σφολιάτα ξεπαγώθηκε το γλυκό έγινε και μόλις το απολαύσαμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την ιδέα!!!
Καλό βράδυ
πως να περιμένουμε να μισοκρυώσει, ένας λόγος είναι!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφλέβα χτύπησες!!!!!!
@ Royal Coconut:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να είχα το κουράγιο σου... κάποιες στιγμές ανοίγω κι εγώ δικό μου φύλλο αλλά δυστυχώς, σπάνια! που χρόνος για τέτοια...
Φιλιά...
@emantzi :
να το δοκιμάσεις και δεν θα χάσεις, μοσχοβολάει, είναι εύκολο, τι άλλο θέλει κανείς...
@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ:
επειδή από το στρούντελ μου έφαγα, τώρα θέλω από τα τηγανητά σου μήλα!
περιμένω τη συνταγή...
@painter: τη γλύκα του να χεις!
@Εφη: δυστυχώς με τα κρύα όλο κάτι τέτοιες ιδέες έχω :)
@Ξανθή, σας άρεσε; πολύ χαίρομαι!
@eleni: νομίζω το μήλο με την κανέλα είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς...
@Asteri: για τιμωρία που δεν ήσουν το Σάββατο, ούτε ψιχουλάκι για σένα... :):):)
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: ναι το άτιμο, ανάρπαστο έγινε κι εδώ...
φιλιά, καλό βράδυ
Μπετούλα μου φαίνεται εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα το Σαββατο να είμαι μαζί σας, είχα οικογενειακή υποχρέωση που δυστυχώς δεν μπορούσα να αποφύγω.
Ελπίζω να επαναληφθεί σύντομα και να καταφέρουμε να γνωριστούμε!
Μόλις το φούρνισα και ανυπομονώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚα Μπέτυ,έκανα το στρούντελ και δυστυχώς δεν τρώγεται. Πρέπει επειγόντως να αλλάξετε την ποσότητα των καρικευμάτων,για να μην την πατήσουνε και άλλες κυρίες. Δοκιμάστετο και εσείς με αυτές τις αναλογίες και θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε φιλικούς χαιρετισμούς η Ελευθερία. 6-11-12
@ Ελευθερία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω φτιάξει με αυτές ακριβώς τις ποσότητες ~ εννοείται ότι πριν αναρτήσω οποιαδήποτε συνταγή την έχω φτιάξει και την παρουσιάζω ακριβώς όπως την έφτιαξα!
Εννοείς την ποσότητα της κανέλας και του μοσχοκάρυδου; σας φάνηκε πολύ πικάντικο; τελικά είναι μάλλον θέμα γούστου...