Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Ψαρονέφρι αλά κρεμ

 Υλικά για 3 άτομα:

3 κομμάτια ψαρονέφρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πιπέρι σε κόκκους
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
1 κονσέρβα μανιτάρια
250 γρ κρέμα γάλακτος

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.  Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι από όλες τις πλευρές. 

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψαρονέφρι να ροδίσει καλά.
 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.  Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.  


Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και την κρέμα γάλακτος. 
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με πηχτή σάλτσα. 

Σερβίρουμε με ρυζί πιλάφι άσπρο, πουρέ πατάτας, πατάτες (σαν) τηγανιτές ή και κροκέτες πατάτας.

11 σχόλια:

  1. Με καταστρέφεις πρωί πρωί!
    Αυτές οι κροκετούλες στο βάθος μου κλείνουν το μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπλά..πεντανόστιμο!!
    Μανιτάρια, κρεμουλα..τέλειος συνδυασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως αυτή η κρέμα γάλακτος με τα μανιτάρια όπου να την βάλεις δίνει τέλειο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε δεν το πιστεύω!
    Το σημερινό μας φαγάκι, μόνο που το έφτιαξα με φιλετάκια κοτόπουλο!!
    Απο τα αγαπημένα πιάτα του γιόκα μου!
    Κάνω και μια παραλλαγή με σάλτσα μουστάρδας και κάρυ καμιά φορά!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααααααα τέλειο φαγητό. Οπωσδήποτε θα πάρω μια μεριδούλα!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόλαση....... Ωραίο, πολύ ωραίο φαγητάκι!!! τρελαίνεται για τέτοια φαγητά ο αντρούλης μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο το φαγητό! Χτες σε έψαχνα γιατί θυμόμουνα τις πατάτες σαν τηγανητές και τις έφτιαξα! Πολύ καλές, δεν είχα ξαναφτιάξει. Και ακόμη λιγότερο λάδι να έβαζα μια χαρά θα ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τί να λέμε τώρα (που λέει κι ο Νικόλας), "δίνει ρέστα"!!
    Φιλιά πολλά
    Καλό απόγευμα Μπέτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο!! Και πάντα είχα την απορία πώς γίνεται! Δεν ήξερα ότι στην ουσία είναι τηγανιτό το κρέας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έκανα χθες το μεσημέρι και δεν έμεινε ούτε πηρουνιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σασ και απο μενα.τελεια η συνταγη.για παραλλαγη ομωσ δοκιμαστε αντι για κρασι να σβησετε με λιγο ουζο.....απλα τελειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...