Μια πικάντικη, μυρωδάτη και νοστιμότατη πιτούλα, ότι πρέπει για φιλικά τραπεζώματα!
Υλικά για 15 κομμάτια περίπου:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι μαργαρίνη
8 πράσα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
250 γρ μπέικον
Μισό φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια γάλα
4-5 κουταλιές παρμεζάνα
Αλατοπίπερο
Πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές μαργαρίνη και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα και τα ροδίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε και το μπέικον να σοταριστεί.
Ρίχνουμε και τα πράσα και τα αχνίζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά, τα σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ.
Στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα φύλλα, αλείφοντας πάντα καλά.
Κόβουμε όσα φύλλα περισσεύουν πολύ, γυρνάμε τα υπόλοιπα προς τα μέσα,
ραντίζουμε το βουτυρωμένο τελευταίο φύλλο με λίγο νερό
ραντίζουμε το βουτυρωμένο τελευταίο φύλλο με λίγο νερό
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
Καλή απόλαυση!
Μμμμμούρλια η πίτα σου, μούρλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια και καλή εβδομάδα
Και εμένα μου αρέσει πολύ το πράσσο και όλα τα φαγητά με αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πίτα θα δοκιμαστεί αμεσότατα!
Καλή εβδομάδα!
Νοστιμότατη η πιτούλα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Αχ, τι ωραία πιτούλα... κάνει και κρύο σήμερα, ότι πρέπει είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα...
Καταπληκτική η πίτα σου Μπέτυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Σου έχει γίνει υπέροχη, φαίνεται από τη φωτογραφία πόσο νόστιμη είναι....ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπολαυστική!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πράσο ταιριάζει όμορφα με το μπέικον!
Καλή βδομάδα Μπέτυ μου!!!
μοσχοβολάει, κι εγώ χθες πρασόπιτα είχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο το πράσο αυτήν την εποχή.
καλή εβδομάδα καλή μου
poli nostimi i pitoula sou.gia sta xeria sou.
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo vradi
Πολύ ωραία η πρασόπιτά του Μπέττυ. Και πραγματικά έδεσμα της εποχής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω τρελα με το πράσο. Δεν ξέρω πόσοι μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο, ακούγεται παράξενο, αλλά ναι, είμαι εθισμένη. Σ' ευχαριστώ λοιπόν που μου έδωσες άλλη μια συνταγή για να το απολαύσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
To πράσο μου αρέσει όπου και να είναι..έχει μια δική του γλύκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε πιτούλες είναι τέλειο
Πολύ λαχταριστή η πίτα! Το πράσο έχει γίνει το αγαπημένο μου λαχανικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή. Την εφτιαξα και μου άρεσε πολύ.Σίγουρα θα μπεί στις αγαπημένες μου συνταγές
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ Μπέττυ.
Mε μπέικον εεε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει!!
η πρασόπιτα είναι από της αγαπημένες μου!
φιλάκια Μπέττυ!!
Φοβερή γέμιση!!! Την έφτιαξα με χωριάτικο φύλλο γιατί αυτό είχα. Χίλια μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστίνα
@ Χριστίνα καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια, κι εγώ θα την προτιμούσα με χωριάτικο φύλλο, το χωριάτικο και το κουρού είναι από τα αγαπημένα μου!
Ευχαριστώ για τα μπράβο :))
Καλές γιορτές σου εύχομαι!!!
Την εφτιαξα τα Χριστούγεννα με φύλλο κρούστας..Τέλεια βγήκε❤️
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε τόσο! 😊
Διαγραφή