Φρέσκο σπανάκι με περίμενε σήμερα γυρίζοντας από το γραφείο – ας είναι καλά η μανούλα μου που μας προμηθεύει με φρέσκα προϊόντα από την λαϊκή της γειτονιάς!
Δεν ήθελα όμως να φτιάξω την κλασική σπανακόπιτα που κάνω σταθερά σχεδόν μια φορά τη βδομάδα ~ κι έτσι έκανα μια πικάντικη παραλλαγή της με ό,τι άλλο υλικό είχα στο ψυγείο!
Δοκιμάστε την!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (8-9 φύλλα)
(οι χρυσοχέρες ας ανοίξουν φύλλο μόνες τους - εγώ δεν...)
Φρέσκο σπανάκι – περίπου μισό κιλό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθος
1 ματσάκι ρόκα
Ένα κομμάτι φέτα
Ένα κομμάτι ανθότυρο
3-4 κουταλιές κοπανιστή
1-2 αυγά
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Έβγαλα το φύλλο από την κατάψυξη να ξεπαγώσει μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
Έπλυνα τα χορταρικά και τα άφησα να στραγγίσουν καλά.
Ψιλόκοψα τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο
και έκοψα το σπανάκι και τη ρόκα στο χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Ανακάτεψα καλά το σπανάκι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, τα αλάτισα ελαφρά
και πρόσθεσα 3-4 κουταλιές λάδι.
και πρόσθεσα 3-4 κουταλιές λάδι.
Πρόσθεσα τη φέτα και το ανθότυρο, λιωμένα με το πηρούνι, την κοπανιστή, τα αυγά ολόκληρα
και ανακάτεψα να ενωθούν καλά τα υλικά.
και ανακάτεψα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προθέρμανα το φούρνο στους 180ο.
Άλειψα με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξ και έστρωσα τα 4 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Πρόσθεσα τη γέμιση και συνέχισα με τα υπόλοιπα φύλλα.
Την επιφάνεια την άλειψα με ελάχιστο ελαιόλαδο και την ράντισα με λίγο νεράκι.
Χάραξα σε ίσα κομμάτια
και την έψησα στον αέρα για 45 λεπτά περίπου, μέχρι που έγινε ροδαλή και λαχταριστή!
Κοπιάστε!
Αμάν πρωί-πρωί! Από συνήθεια σε επισκέφθηκα και περίμενα να ξαναδώ το σταφιδόψωμο, αφού δεν είχες βάλει τίποτα μέχρι πολύ αργά χθες το βράδυ, αλλά εσύ πρόλαβες. Και τώρα τι θα κάνω, που δεν έχω τίποτα να συνοδεύσω τον πρωινό καφέ μου??? Θέλω πίταααααα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚούκλα φαίνεται η Χορτόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ρόκες, κοπανιστές, άνιθους κι όλα τα άλλα, ξέφυγε από την κλασσική!
Και το φύλλο ωραίο φαίνεται.
Καλή σου μέρα!
Μια ιδιαίτερη γέμιση με κοπανιστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραδίδουμε μαθήματα ανοίγματος φύλλου, βασικά η κόρη, χαχαχαχα άνευ αμοιβής η αμοιβή σε κουλουράκια
καλημέρα!!!
Τέλεια. Η κοπανιστή είναι και η αδυναμία μου! Κάπως έτσι είχα φτιάξει μια τάρτα πέρσι αν θυμάμαι καλά και τώρα μ' έβαλες στα αίματα καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κοπανιστή ? και ρόκα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα είναι πολύ νόστιμη. Και σου πέτυχε και στο ψήσιμο.
Νομίζω ότι η κοπανιστή και η ρόκα έκαναν τη διαφορά!!!! Φαντάζομαι νοστιμιά!!! Περίσσεψε κανένα κομμάτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω πρωινιάτικα....δώσε μου πίτα και πάρε μου την ψυχή....Συμφωνώ με την προλαλήσασα για την κοπανιστή...Αυτός ο κόθρος στην άκρη στη φωτό...τι να κάνω τώρα, ε????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Είναι να μην κοπιάσουμε;Νοστιμιές σήμερα βλέπω,μεγάλη αδυναμία στη σπανακόπιτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα σκεφτεί τη ρόκα,θα της δίνει πικάντικη γεύση.
Φιλιά!
Ήρθα κι εγώωωω δεν άργησα;;;;; δώσε καλέ κυρία ένα κομματάκιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η γέμισηηηη σλουρπ
Φιλιάαααααααα
Για πίτα το πήγαινα κι εγώ το σπανάκι μου, αλλά μου βγήκε πιλάφι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε παίρνω το κομμάτι μου από εδώ :)
Πολύ ιδιαίτερη η σύνθεση της γέμισης! Φαντάζομαι γεύση!!!
Να είσαι καλά Μπέτυ μου
Πολλά φιλιά
Καλό μεσημέρι
Αχ αχ αχ !!! πιτούλα νόστιμη, ποσο την έχω επιθυμήσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω πως θα ήθελα τώρα ένα κομμάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ πολύ νόστιμη φαίνεται.
Πρέπει να φτιάξω πίτα, τελεία και παύλα.
Φιλιά.
μμμμμμ....μυρισε μεχι εδω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλοφαγοτη!!!
ότι πρέπει για πεινασμένους σαν εμένα, θέλω κομματάκι τώωωωωωωωωωωρααααααααα!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έκανα πρασόπιτα χτες βράδυ! Σύντομα και σπανακόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγαπημένη μου πιτούλα... Την έχω κι εγώ στο πρόγραμμα σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!!!
Πολύ πικάντικη και νόστιμη πιτούλα. Την έβαλα στο πρόγραμμα αλλά με κουρού.
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula