Το πασίγνωστο ‘ψάρι με πατάτες’ είναι το δημοφιλέστερο ίσως Βρεττανικό γρήγορο φαγητό.
Τίποτα περισσότερο από τηγανιτό φιλέτο ψαριού –συνήθως μπακαλιάρου- βουτηγμένου σε παχύρευστο κουρκούτι με συνοδεία από τηγανιτές πατάτες.
Υλικά για 4 μερίδες:
8 φιλέτα μπακαλιάρου
Αλάτι και πιπέρι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ, κορν φλάουρ
1 κουταλάκι μπέικιν
1 αυγό
250 ml μπύρα
1 κουταλάκι αλάτι
Σπορέλαιο
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το μπέικιν και το αυγό
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μπύρα ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο χυλό.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο να κάψει καλά.
Βουτάμε ένα-ένα τα φιλέτα στο χυλό. Τα στραγγίζουμε ελαφρά
και με προσοχή τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά από την μια πλευρά και τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, για να μαζέψει το πολύ λάδι.
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές ή σαν τηγανιτές!
Βάλτε και μια παγωμένη μπύρα ή ένα ποτήρι λευκό κρασί!
Ας είναι και πρωί, να είχα ένα πιάτο, δεν θάλεγα όχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια τον τηγανητό μπακαλιάρο τον έχω συνδέσει με την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων, αλλά με σκορδαλιά.
Έτσι έπαιρνα από τροχόσπιτο-καντίνα στις Βρυξέλλες, κάθε φορά που πήγαινα για "κατάθεση" στο Fnac (όσα λεφτά περίσσευαν από το ταξίδι, τα έκανα δίσκους).
Εκεί ήταν πιο νόστιμος ο συνδυασμός, δεν ξέρω γιατί. Σε κουβέντα που είχα με Έλληνα, που ζούσε εκεί πολλά χρόνια, μου είπε ότι φταίει η υγρασία που τα κάνει όλα πιο νόστιμα, ακόμη και τον καφέ! Εγώ λέω ότι φταίει η ψυχική διάθεση.
Καλή σου μέρα
ΥΓ: Ο μπακαλιάρος που χρησιμοποίησες ήταν παστός/ξαλμυρισμένος ή καταψυγμένος ανάλατος;
Τέλειο φαγάκι! μας αρέσει πολύ στο σπίτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααα
Καλημέρες
Μ αρεσει πολύ ο μπακαλιαρος, αν και δεν κανω συχνα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Πολύ ωραίο το κουρκούτι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό εμφάνιση σχίζει.Αλλά και από γευση φαντάζομαι θα είναι τέλειο.Ένα όμορφο απόγευμα να έχεις
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο φαγάκι, και τόσο όμορφη παρουσίαση, φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάνω που είπα Λονδίνο καταντήσαμε, μου φτιάχνεις αυτό!!!Είσαι απίστευτη!Τι δικό σου είναι σίγουρα καλύτερο.Οι Άγγλοι το τρώνε με ξύδι (μπλιαχ!) και πουρέ από μπιζέλια (ξανά μπλιαχ!) χιχιχιχι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Αυτό το φαγητό έχω να το φάω πολλά χρόνια. Το έφτιαχνε η μαμά μου πολύ συχνά. Παρόλο που μου αρέσει πάρα πολύ, το είχα ξεχασμένο. Να' σαι καλά που μου το θύμισες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!! Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ψυχική διάθεση μετράει και για μένα περισσότερο!
ΥΓ Ο μπακαλιάρος ήταν κατεψυγμένο φιλέτο ανάλατο.
Καλά που μας το θύμισες... Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό έχω να φτιάξω μπακαλιάρο και πατατούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μπετούλα, ως εδώ μοσχομύρισε...
Τι νόστιμιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο μάρέσει πολύ ο μπακαλιάρος!
Καλό βράδυ Μπέτυ!