Υλικά για μια ταρτιέρα Νο 30:
Για τον κιμά:
2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
700 γρ κιμάς
2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
700 γρ κιμάς
2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
ή 2-3 κουταλιές σπιτική σάλτσα ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλλας
2 αυγά
7-8 μικρές φρυγανιές τριμμένες
2 αυγά
7-8 μικρές φρυγανιές τριμμένες
300 γρ μανιτάρια μικρά στρογγυλά (εγώ έβαλα κατεψυγμένα)
Για τον πουρέ:
3 μέτριες πατάτες
50 γρ βιτάμ
αλάτι και πιπέρι
αλάτι και πιπέρι
Στο μούλτι λιώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεσβωλιάσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τις ντομάτες ή την σάλτσα, την κάνελλα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 30' περίπου.
Πιο αναλυτικά δείτε κιμάς κοκκινιστός.
Αφαιρούμε την κανέλα και αφού μισοκρυώσει προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύοντας καλά να πάνε παντού.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τον πουρέ:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα να μαλακώσουν αρκετά.
Μόλις μισοκρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο αλατοπίπερο
και τις λιώνουμε καλά με ένα πηρούνι.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά
και αδειάζουμε μέσα τον κιμά.
Καλύπτουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τον πουρέ ~
αν θέλουμε τον βάζουμε σε κορνέ και δημιουργούμε σχήματα!
Αν βαριέστε την διαδικασία του σπιτικού πουρέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φάκελλο πουρέ στιγμής, που τον ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Καλή όρεξη!
Θα πάρω ένα μικρό, ζεστό, μυρωδάτο κομματάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω ότι ο "αληθινός" πουρές πατάτας δεν συγκρίνεται με τίποτα με του κουτιού..
Καλό απόγευμα..
aaaaxxxx ti mou kaneis vradiatika!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmporo na parw to kommati tis teleutaias photo? :)))))))))
κι εγω θέλω ενα κομμάτι...plzzzzz :))
ΑπάντησηΔιαγραφή"ΑΑΑ! Ωραίο" άκούστηκε πίσω μου μόλις έφερα στην οθόνη την τελευταία φωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤότε είδα ότι η Κυρά-Ουρανία ήταν λαθραναγνώσης!
Η ιδέα του πουρέ θα αντικαταστήσει την μπεσαμέλ που κάνω συνήθως σε παρόμοιο πιάτο!
Κλέβω ιδέες και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω!
Άσε που εντόπισα blog, όπου έχει έγκριση σχολίων, να παίρνει ιδέα από σχόλιο και να το παρουσιάζει σαν δικό της, αντί να κάνει up date.
Αλλά που να ξέρει από τέτοια, γρηά γυναίκα....
Πολύ ωραία η συνταγή σου!! Θα τη δοκιμάσουμε κάποια στιγμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερώτηση μόνο...η ονομασία της πίτας από που προέρχεται?? Μιας και δεν περιέχει "cottage cheese" μήπως εννοείς cottage ως εξοχικό???
Πολύ νόστιμη πιτα. Εξαιρετικό φαγητό και ως συνοδευτικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τα μανιτάρια ακόμα πιο νόστιμο
@ Arti:
ΑπάντησηΔιαγραφήακριβώς! η ονομασία cottage προέρχεται από τα μικρά ταπεινά παραδοσιακά αγροτικά σπιτάκια στην Αγγλική εξοχή όπου συνήθως έμεναν εργάτες που δούλευαν στα χωράφια... προφανώς λοιπόν η πίτα αυτή ήταν συνηθισμένο φαγητό αυτής της κοινωνικής τάξης...
Φαίνεται πεντανόστιμη!! Ο πουρές πατάτας νομίζω ότι της πάει τέλεια!!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTi mou thimises tora Betty. English Pub me cottage pie. T e l i a. Tha tin kano avrio
ΑπάντησηΔιαγραφήPensioneer...
Hi,
ΑπάντησηΔιαγραφήYour meals are delicious,
thanks,
many hugs..............
Πολύ καλή εκδοχή για κάτι εύκολο και διαφορετικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε Μπέτυ, καλή εβδομάδα
Ωραιότατη και υγιεινή πιτούλα! Ο πουρές σαφώς ελαφρύτερος από τις βουτυράτες σφολιάτες.Με μια πράσινη σαλάτα ωραί οικογενειακό φαγάκι αλλά και για μπουφέ ωραίος μεζές
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!
Ω! Με μανιταρια θα ειναι σουπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφή