Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Χοιρινός μεζές στο τηγάνι

Πολύ νόστιμος και γρήγορος κρασομεζές...


Για 5-6 άτομα, κόβουμε 1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε,
του ρίχνουμε ρίγανη,
το περιχύνουμε με 1/2 ποτήρι ξύδι και το αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε σε τηγάνι 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας με το ζουμί του.
Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρά και αλατίζουμε μερικές πιτούλες. 
Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε τοστιέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να πιεί το ζουμί του και ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασί κόκκινο.

Μόλις ροδίσει και πιεί το κρασί είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με τις πιτούλες και ντομάτα σε φέτες.
Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το!

14 σχόλια:

  1. Απίθανο και με το κρύο που κάνει ιδανικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Σαββατοκύριακου, συντροφιά με ένα καλό κόκκινο κρασάκι. Στην υγειά σου.....
    Φιλιά, καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κερνάς μεζεδάκι; τρέχω, φέρνω και κρασάκι!! βίβα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω τι μου κάνεις τώρα Μπέτυ!!!!
    Υπέροχο μεζεδάκι, με πιτούλες για βουτιές.....τι άλλο να θέλει κανείς!!!
    Καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου θύμισες ακριβώς όπως το έφτιαχνε ο πατέρας μου μόνο που αντί για πίτες είχε ψωμάκι.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πεντανοστιμο το φαγακι σου
    και για να πω την αληθεια.... δεν το εχω δοκιμασει ποτε με κοκκινο κρασι, αν και με με εβαλες σε σκεψεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξαιρετικό.....με κρασάκι ότι πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν σου πω οτι ζήλεψα τις πίτες θα με πιστέψεις;έχω να φάω καιρό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραιότατος μεζές.. και οι πιτούλες του πάνε τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οι φωτογραφίες είναι τόσο ζωντανές που νομίζω οτι μπορώ να απλώσω το χέρι μου και να πάρω ένα μεζεδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτός κι αν είναι μεζές σούπερ!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμείς αυτό το κάνουμε κάθε Χριστούγεννα και λέγεται τηγανιά,ειναι φανταστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...