Πολύ νόστιμες και γρήγορες...

Υλικά:
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές πελτές
αλάτι - πιπέρι και 1 φλυτζάνι λάδι
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.



Μπορούμε βέβαια να κάνουμε την ίδια συνταγή με φρέσκιες μπάμιες. Τότε όμως πρέπει να τις καθαρίσουμε καλά απο τα κοτσανάκια τους, να τις ραντίσουμε με αλάτι και ξύδι και να τις αφήσουμε στο ήλιο για 2 ώρες περίπου! Μια λοιπόν και είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικος αυτός ο τρόπος, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες...
Mmm polu wraies oi mpamies sou.
ΑπάντησηΔιαγραφήMpravo
αν και ποτέ δεν μου αρεσαν οιμπάμιες οι δικές σου ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα τοις έφτιαξα και άρεσαν και στα παιδιά μου!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτις
ΑπάντησηΔιαγραφήeyxaristo poly teleies oi mpamies sou
ΑπάντησηΔιαγραφήgiami giami kai ego etsi tis ftiaxno apla misi oritsa prin bazo se mia lekanitsa lemonaki kai ti saltsa ntomatas kai rixno mesa tis mpamies.
ΑπάντησηΔιαγραφήοι ωραιότερες μπάμιες που έχω φάει.!!!χρησιμοποίησα φρέσκιες.προχθές ανακάλυψα το blog σας και έχω ενθουσιαστεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήέλενα
@ έλενα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ένα καπρίτσιο του blogger, αρκετά μηνύματα είχαν πάει στα spam! :(
Ζητώ λοιπόν συγνώμη για την αργοπορία στις απαντήσεις μου...
Χαίρομαι που σας αρέσουν οι συνταγές μου και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
Καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή και εύκολη.
Στις φρέσκιες μπάμιες δεν έχω ακόμα καταλάβει γιατί πρέπει να τις βάλουμε στο ξύδι ?
ευχαριστώ.
Καλησπέρα
ΔιαγραφήΤο ράντισμα με ξύδι και η παραμονή στον ήλιο συντελούν ώστε να απαλλαγούν οι μπάμιες από τα "σάλια" τους και να μην τα βγάλουν μετά στο μαγείρεμα.