Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Μπάμιες λαδερές

Πολύ νόστιμες και γρήγορες...

Υλικά:
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές πελτές
αλάτι - πιπέρι και 1 φλυτζάνι λάδι


Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και ένα φλυτζάνι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις μπάμιες, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιούν το ζουμί και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα.
Οι μπάμιες θέλουν πολύ προσοχή στο ανακάτεμα γιατι λιώνουν εύκολα. Καλύτερα λοιπόν αντί να ανακατέψουμε το φαγητό, να κουνάμε την κατσαρόλα και να έχουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.

Μπορούμε βέβαια να κάνουμε την ίδια συνταγή με φρέσκιες μπάμιες. Τότε όμως πρέπει να τις καθαρίσουμε καλά απο τα κοτσανάκια τους, να τις ραντίσουμε με αλάτι και ξύδι και να τις αφήσουμε στο ήλιο για 2 ώρες περίπου! Μια λοιπόν και είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικος αυτός ο τρόπος, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες...

10 σχόλια:

  1. αν και ποτέ δεν μου αρεσαν οιμπάμιες οι δικές σου ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τοις έφτιαξα και άρεσαν και στα παιδιά μου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eyxaristo poly teleies oi mpamies sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giami giami kai ego etsi tis ftiaxno apla misi oritsa prin bazo se mia lekanitsa lemonaki kai ti saltsa ntomatas kai rixno mesa tis mpamies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ωραιότερες μπάμιες που έχω φάει.!!!χρησιμοποίησα φρέσκιες.προχθές ανακάλυψα το blog σας και έχω ενθουσιαστεί!
    έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ έλενα:

    Από ένα καπρίτσιο του blogger, αρκετά μηνύματα είχαν πάει στα spam! :(
    Ζητώ λοιπόν συγνώμη για την αργοπορία στις απαντήσεις μου...

    Χαίρομαι που σας αρέσουν οι συνταγές μου και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα.

    Ωραία συνταγή και εύκολη.
    Στις φρέσκιες μπάμιες δεν έχω ακόμα καταλάβει γιατί πρέπει να τις βάλουμε στο ξύδι ?

    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα
      Το ράντισμα με ξύδι και η παραμονή στον ήλιο συντελούν ώστε να απαλλαγούν οι μπάμιες από τα "σάλια" τους και να μην τα βγάλουν μετά στο μαγείρεμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...