Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Muffins ή μικρά κέϊκ

Αυτή τη συνταγή μου την έμαθε η Κική και μάλιστα όταν έκανε τα πρώτα της βήματα ως ανεξάρτητο άτομο - και παρόλο που τότε δεν είχε καθόλου αγαθές σχέσεις με την κουζίνα... Αλλά δείτε πόσο απλά γίνονται ...


Χρησιμοποίησε λοιπόν:
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαριν-απ)
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές ζάχαρη
¾ φλιτζανιού γάλα
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι τρούφα (ή και 2 !)
½ φλιτζάνι κακάο
1 αυγό
90 γρ. λειωμένο βούτυρο

Τι έκανε λοιπόν...κατ αρχήν κοσκίνησε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο. Τα ανακάτεψε με την τρούφα και τη ζάχαρη. Χτύπησε ελαφρά το αυγό και το ανακάτεψε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και μετά έκανε μια λακκούβα στο αλεύρι και έριξε μέσα το μείγμα του αυγού. Ανακάτεψε ελαφρά με πιρούνι (είπε δε ότι το μίγμα δεν πρέπει να γίνει λείο, πρέπει να έχει σβώλους).
Λάδωσε ελαφρά τις φορμίτσες, τις γέμισε με το μείγμα


και έψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Τότε έβγαλε τα muffins από το φούρνο, τα άφησε στις φόρμες για 10 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρησε σε πιατέλα...


Επίσης η Κική προτείνει διάφορες παραλλαγές σε αυτή τη συνταγή....


Αφου λοιπόν ξεκινήσαμε, πάμε να κάνουμε άλλη μια δόση λίγο διαφορετική αυτή τη φορά...

Λοιπόν εδώ έβαλα τα ίδια υλικά αλλά αφαίρεσα το κακάο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσα 350 γρ γάλα εβαπορέ, λίγο κονιάκ, 1 βανίλια και αντί για τρούφα έβαλα δύο σακουλάκια σταγόνες σοκολάτας. Κατά τα άλλα η εκτέλεση έμεινε ίδια...


Εγιναν τέλεια - κυριολεκτώ...και εγώ βέβαια έμεινα άφωνη...αλλά το μήλο κάτω απ τη μηλιά θα πέσει....έτσι δεν λένε?

4 σχόλια:

  1. Μπετυ σημερα σε ανακαλυψα και εχω τρελαθη απο της συνταγες σου Περιμενω ιδεες για το Χριστουγενιατικο μου τσαι Ευχαριστο αποΡια Ροδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρία καλώς ήρθες στην παρέα μας!
    αν σου αρέσουν τα muffins υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στο blog μου και ακολουθούν κι άλλες!!
    επίσης δοκίμασε τα cookies και τα βουτήματα, είναι εύκολα και αρέσουν πολύ!
    σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, περιμένω εντυπώσεις αν φτιάξεις κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα όμορφα μάφινς.
    θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται η σοκολάτα να μην μένει στον πάτο. έβαλα σταγόνες σοκολάτας μέσα και μείνανε όλες στο κάτω μέρος της φόρμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ tonia:

    Για να μην πάνε οι σταγόνες στον πάτο τις ρίχνεις τελευταίες στο μίγμα και απλά ανακατεύεις απαλά, ίσα να ενσωματωθούν ~ επίσης το μίγμα να μην είναι ρευστό, μάλλον πηχτό θα το χαρακτήριζα...
    Ελπίζω να βοήθησα...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...