Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Χορτόσουπα της Κικής

Αλλη μια ευγενική χορηγία της Κικής !!

Υλικά:
1 κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1/4 λάχανο
2-3 καρότα
1 ντομάτα
μαϊντανός
λίγο λάδι
1 κύβος κνορ λαχανικών
3-4 σταγόνες ταμπάσκο
λίγο θυμάρι ή γλυκάνισο
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο πράσο σε 2 κουταλιές λάδι.
Οταν μαλακώσουν προσθέτουμε 1 λίτρο νερό με τον κύβο, τα μυρωδικά (θυμάρι, γλυκάνισο), τα καρότα σε ροδέλες, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το λάχανο σε λωρίδες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ταμπάσκο.
Τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.

Μόλις μαλακώσουν τα υλικά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι (αν χρειαστεί).
Σερβίρουμε με λεμόνι και αν θέλουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Αν προτιμάμε την σούπα πιο πηχτή, ρίχνουμε στο μπλέντερ το 1/4 των υλικών, και αφού το χτυπήσουμε καλά το ξαναρίχνουμε στο ζουμί.

Επίσης μπορούμε να καταναλώσουμε το ζουμί σκέτο με λεμόνι και τα λαχανικά χωριστά σαν σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...