Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μοσχάρι βραστό

Γευστικότατο και θρεπτικό...


Υλικά:

1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
4-5 πατάτες
4-5 κολοκυθάκια
4-5 καρότα
2 ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια
5-6 κλωνάρια σέλινο
1 φλυτζάνι ρύζι


Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό να το σκεπάζει. Προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίζει να δημιουργείται αφρός τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Μόλις πάρη βράση προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σέλινο -ολόκληρα, χωρίς να τα κόψουμε- και αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον μισή ώρα.

Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκύθια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μόλις είναι έτοιμα και τα λαχανικά τα βγάζουμε όλα σε πιατέλα μαζί με το κρέας.

Σε ψιλό σουρωτήρι σουρώνουμε το ζουμί λιώνοντας όσα κομμάτια λαχανικών έχουν απομείνει στο ζουμί, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ετσι το ζουμί θα γίνει πιο πλούσιο σε γεύση και λίγο πιο πηχτό. Το βάζουμε να βράση και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύοντας καλά και δοκιμάζοντας μήπως θέλει λίγο αλάτι.Για τη σούπα μπορείτε αντί για ρύζι να χρησιμοποιήσετε κριθαράκι, σπαγγέτι κομμένο μικρά κομμάτια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει καλύτερα...

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...