Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Κατσίκι με αγκινάρες και γιαούρτι

Ασυνήθιστο και πεντανόστιμο...


Υλικά:
2 1/2 κιλά κατσίκι σε μερίδες
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
20 πάτοι αγκινάρας
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ταψί με το βούτυρο και το κρασί.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30'. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ροδίσει.
Βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μαζί με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
Οταν ψηθεί καλά το κρέας, ρίχνουμε τις αγκινάρες στο ταψί ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και περιχύνουμε το φαγητό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει το γιαούρτι και να ροδίσει.

1 σχόλιο:

  1. loipon emena den mou aresei oute to katsiki oute oi agkinares, alla afto to fagito itan para poly wraio!! na to dokimasete!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...