Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Κοτόπουλο με σουσάμι

Πρωτότυπη, γρήγορη και νόστιμη ιδέα...

Υλικά:

2 λεπτά φιλέτα κοτόπουλο
1 φλυτζάνι σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
Αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζάνι σουσάμι

Βάζουμε σε μπολ το κοτόπουλο με το λάδι, το αλατοπίπερο και το σουσάμι και το αφήνουμε καλυμένο για μιά ώρα τουλάχιστον να μαριναριστεί. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγουμένη και να το αφήσουμε στο ψυγείο.

Την επομένη ζεσταίνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι

και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά.

Επειδή το σουσάμι καίγεται εύκολα και βγάζει καπνό, θα πρέπει να προσέχουμε το τηγάνι να μην έχει κάψει και η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, αλλιώς θα καεί χωρίς να ψηθεί...



Σερβίρουμε σκέτο με μια πράσινη σαλάτα...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με φιλέτο γαλοπούλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...