Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Σπανακόπιτα παραδοσιακή

Υπέροχη πίτα...τόσο νόστιμη που ακόμα και κάποιοι που δεν τους άρεσε κάποτε, 
τώρα την τιμούν δεόντως...

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 πράσα κομμένα λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
μισή κούπα λάδι
200 γρ. φέτα
2 αυγά
μια κούπα κίτρινο τυρί
αλατοπίπερο
2 φύλλα σφολιάτα

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι
 και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. 
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί 
και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα και τα κρεμμύδια. 
Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά,
 προσθέτουμε τον άνιθο και σβήνουμε τη φωτιά.
Μόλις μισοκρυώσει προσθέτουμε τη φέτα 
κομμένη πολύ μικρά κομματάκια,
τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τό κίτρινο τυρί, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ,
 στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, προσθέτουμε τη γέμιση
και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα, χαράζουμε σε κομμάτια 
και ψήνουμε για 3/4 περίπου στους 180 βαθμούς.

Είναι εξ ίσου ωραία ζεστή και κρύα.

3 σχόλια:

  1. Μας τρελαίνετε με τις συνταγές σας. Και μόνο το αποτέλεσμα που βλέπουμε μας ανοίγει την όρεξη. Εγω δεν τρώω το σπανάκι με τίποτε, αλλά τώρα όπως βλέπω την πίτα νομίζω ότι θα το τολμήσω.

    Πότε προλαβαίνετε και μαγειρεύετε;

    Δ. Πράσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν απολαμβάνει κανείς πολύ αυτό που κάνει -όπως εγώ το μαγείρεμα- πάντα βρίσκει χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Auti i spanakopita einai uperoxi...aksizei na ti dokimasete....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...