Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Ρύζι με γαρίδες

Η αγαπημένη συνταγή της Αννας που θέλησε να την μοιραστεί μαζί σας...

Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
χυμός ντομάτας ή πελτές
αλάτι και πιπέρι
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να σωταριστεί ελαφρά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ.

Σε 15 λεπτά περίπου προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιεί το νερό του, ανακατεύοντας τακτικά να μην κολλήσει το ρύζι. Ισως ενδιάμεσα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

2 σχόλια:

  1. Χωρίς να θέλω να παρέμβω στην συνταγη σας που είναι τόσο απλή αλλά πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα, εγω προσθέτω και μισό ποτήρι του κρασιου άσπρο κρασί ξηρό. Νομίζω του πάει.

    Δ. Πρασσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η παρατήρηση...οπωσδήποτε θα το προσθέσω την επόμενη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...