Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Κοτόπιτα

Είναι λιγάκι πολύπλοκη αλλά είναι και υπέροχη...

Τα υλικά είναι:
1 φιλέτο και 1 μπούτι κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
5 κουταλιές φυτίνη
1 1/2 φλυτζάνι γάλα
8 κουταλιές κοφτές αλεύρι
2 φύλλα σφολιάτα
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο


Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει μαζί με το κρεμμύδι και με λίγο αλάτι. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει καλά και να μείνει με ελάχιστο ζωμό (περίπου 1 φλυτζάνι).

Βγάζουμε το κοτόπουλο και αφού μισοκρυώσει, κόβουμε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια.

Σουρώνουμε το ζωμό.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά.


Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε το ψαχνό της κότας, το ζαμπόν, το τυρί, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.


Βουτώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τη μία σφολιάτα, απλώνουμε το μίγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με λίγο γάλα


και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Καλύτερα να είναι ελαφρώς κρύα πριν την κόψουμε...

2 σχόλια:

  1. den yparxoun logia...
    afti i pita trwgetai zesti, kria, xliari, opws tin theleis!
    teleia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις πρώτες σπεσιαλιτέ σου(πριν Γίνεις famous). ΥΠΕΡΟΧΗ, ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΠΙΤΑ. Θα χάσετε αν δεν την δοκιμάσετε.
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...