Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Πατάτες σαν τηγανιτές

Σήμερα έφτιαξα κεφτεδάκια. Και θεωρώ ότι το καλύτερο συνοδευτικό είναι οι τηγανιτές πατατούλες....
Θυμήθηκα όμως μια συνταγή που είχα διαβάσει κάπου για πατάτες «σαν» τηγανιτές, άρα με λιγότερες θερμίδες –και τύψεις- και είπα να τις δοκιμάσω...Πραγματικά δεν υστερούσαν καθόλου σε γεύση και νοστιμιά!

3 μέτριες πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη

Κόβουμε τις πατάτες όπως για τηγάνι.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180ο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρουμε ζεστές.
(χάλια οι φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να αλλάξω μηχανή...)

12 σχόλια:

  1. Tώρα πείνασα!
    Τόσο ωραία μας τας λεσ Μπέττυ μου, αλλά και μας τα παροθσιάζεις.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι λες για τις φωτογραφίες αλλά είναι απ΄τα αγαπημένα μου φαγητά!!!!Και λαχταρώ ένα πιάτο.....Θα φτιάξω μια πατατιά,αν και δεν έχω αέρα στο φούρνο,πατάτες να'ναι και τις τρώω εγώ :)))

    Baci όπως λένε οι Ιταλοί...όχι τα σοκολατάκια αλλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέττυ κι εγώ τις έφτιαξα μια φορά από συνταγή φίλης από site, και κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν είναι τηγανισμένες.
    Όσο για τις φωτογραφίες ας είναι νόστιμα αυτά που φτιάχνουμε πρώτα απ΄όλα.
    Εγώ έχω αλλάξει τρεις μέσα σε ένα χρόνο στην αρχή είχα κάποια παλιά μιας κι εγώ πριν τις αναρτήσεις δεν έπιανα μηχανή στα χέρια μου και τώρα απορούν όλοι με τα "χάλια" μου!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μη λαδώνεις τα χέρια, μπορείς να κάνεις το κόλπο που ξεσήκωσα από μια κυρία από το Σηάτλ: Τις πατάτες με δυο-τρεις κουταλιές λάδι, σε ένα σακκουλάκι τροφίμων και το κουνάς πάνω-κάτω. Δοκιμασμένο τα τελευταία χρόνια που δεν τηγανίζουμε πια τις πατάτες.
    Και, χωρίς να το θεωρήσεις υπόδειξη, την ρίγανη στο τέλος. Δίνει πιο πολύ άρωμα και δεν πικρίζει.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μεγάλε, αν το κάνει η κοπέλα αυτό που λες όλα τα αρωματικά και τα λάδια θα μείνουν στη σακουλα!
      ελα παιδιά έλεος να μαγειρέψουμε είπαμε, ε ας λερωθούμε και λιγάκι δε πειράζει...
      Zodar (c)

      Διαγραφή
  5. Μπέττυ μου, πολύ ωραίες γίνονται έτσι οι πατατούλες! Τις φτιάχνω στις κόρες μου (όταν είμαστε μαζί), που λατρεύουν τόσο τις τηγανιτές πατάτες, όσο και την σιλουέτα τους!

    Για τις φωτογραφίες σου τις βρίσκω μια χαρά! Σωστά νεταρισμένες, σωστά φωτισμένες, σωστά χρώματα, καλό κάδρο... Υπερβάλεις που λες ότι δεν είναι καλές! Δεν ξέρω με τι τις συγκρίνεις… Στα βιβλία οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από επαγγελματίες που, όχι μόνο τις διορθώνουν στο Photoshop, όχι μόνο έχουν επαγγελματικές μηχανές, όχι μόνο έχουν ειδικούς χώρους, φωτισμούς, φλας κλπ, αλλά συχνά τα φαγητά που φωτογραφίζουν υφίστανται ειδικές επεξεργασίες (πέρασμα με λακ, με χρώματα, λάδια κλπ) που κάνουν την φωτογραφία λαχταριστή και το πιάτο για πέταμα!

    Βέβαια, σε μια καλή νέα μηχανή σπάνια λέω όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια χαρά είναι οι φωτογραφίες, μάλλον ξεσηκώθηκες για αλλαγή και βρίσκεις προφάσεις!!!! χαχαχα!!!
    στο θέμα μας τώρα, το κακό είναι ότι ποτέ δε φτάνει ένα, δυο, τρία ταψιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι πολυ καλες!!!!μπραβο που μας τις υπενθύμισες, εχω καιρο να τις κανω θα τις κανω απο βδομαδα σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. An den echo aero se posous vathmous na tis phiso??
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα! πολυ ωραια σαν ιδεα, ξεκιναω να την υλοποιω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ειχα δοκιμασει παλιοτερα και ειναι εξαιρετικο.ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...