Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009

Αρνί τσιγαριαστό

Οι μεζέδες διαδέχονται ο ένας τον άλλο και οι νοστιμιές συνεχίζονται... τι να πρωτοπεριγράψω...

Αυτή τη φορά σε όποιο τραπέζι κι αν βρεθήκαμε υπήρχε αρνί τσιγαριαστό. Εύκολο στην εκτέλεση και πολύ ταιριαστός κρασομεζές.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε 1 κιλό αρνί κομμένο σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Το κρέας θα κατεβάσει τα υγρά του, θα ψηθεί και θα μελώσει μέσα το ίδιο του το ζουμί.
Οταν είναι έτοιμο, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ένα μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να "αφρίσει" το λάδι και να μην μείνει καθόλου υγρό. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε καυτό.

Το μυστικό για μεγαλύτερη νοστιμιά είναι να χρησιμοποιήσουμε κρέας από μικρό αρνί.

7 σχόλια:

  1. άπαιχτο το μεζεδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπέττυ μας έχεις μάθει τη μισή Κρητική κουζίνα.
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι μεζές για τον άνδρα μου , μια μπουκίτσα θα το κάνει, όμορφη συνταγή θα την κάνω μόλις με αφήσει να ... μαγειρέψω κι εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή δουλειά κάνετε εκεί στην Κρήτη Betty!!!
    Μπράβο σε όλες τις μαγείρισσες...
    Ευχαριστούμε κι εσένα ιδιαίτερα που μας δίνεις τις συνταγές με τις όμορφες φωτογραφίες που τις συνοδεύουν.
    Το αρνάκι φαίνεται νοστιμότατο τσιγαριστό!
    Καλή συνέχεια,
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Betty μου αυτό είναι ένα φαγητό, που το τρώγαμε σχεδόν κάθε μέρα πριν 2 χρόνια που βρέθηκα στην Κρήτη (Χανιά)!!
    Κάθε μέρα λέγαμε "σήμερα θα παραγγείλουμε κάτι άλλο", αλλά πάλι στο τσιγαριαστό καταλήγαμε!!
    Οποιος δεν το έχει δοκιμάσει, πραγματικά χάνει!!
    Σε ευχαριστώ για την συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο !!! πω πω πω μου τρέχουν τα σαλια μου!!! σίγουρα θα δοκιμαστεί !!!
    ευχαριστούμε Μπετουλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο για τη συνταγή. Φέτος πήγαμε κι εμείς στα Χανιά (τα οποία λάτρεψα) και το φάγαμε αρκετές φορές. Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...