Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο

Σήμερα το μόνο που υπήρχε έτοιμο στο ψυγείο ήταν ένα μπωλ χόρτα τσιτσιριστά. 
Αντί όμως να φτιάξω τις Κρητικές χορτόπιτες που είχα κατά νου, είπα να αυτοσχεδιάσω λίγο με ότι υλικά είχα εύκαιρα και ιδού τι προέκυψε:


Τι έβαλα:

4 φλυτζάνια γάλα
500 γρ καλαμποκάλευρο
500 γρ διάφορα χόρτα τσιτσιριστά
4 αυγά
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι φέτα λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι

Σε μεγάλη κατσαρόλα έβαλα το γάλα σε μέτρια φωτιά
και πρόσθεσα το καλαμποκάλευρο λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
 Το απέσυρα από τη φωτιά και έριξα μέσα τα ψιλοκομμένα χόρτα.
Προθέρμανα το φούρνο στους 180ο.
Πρόσθεσα τη γραβιέρα (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλει οποιοδήποτε κίτρινο τυρί τριμμένο), τη φέτα και  αλατοπίπερο.
Χτύπησα ελαφρά τα αυγά και τα πρόσθεσα στο μίγμα, ανακατεύοντας καλά. 
 Χτύπησα ελαφρά τα αυγά και τα πρόσθεσα στο μίγμα, ανακατεύοντας καλά.


 Έψησα για 50 λεπτά περίπου.
 Άφησα να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψω. 
 Μια νοστιμότατη, Ελληνικότατη πίτα!!!

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!
    Πολύ ωραία η χορτόπιτα και πολύ Ελληνική.
    Γεια στα χεράκια σου Μπέτυ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!ΑΧ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ .ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΙΤΑ ΣΟΥ ΦΙΛΙΑ jeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ?
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ!!!!!
    ΤΛΕΙΑ Η ΠΙΤΟΥΛΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεσημέριασε, ακόμη δεν πήγαμε για το τσιμπούσι που μας κάλεσαν, πεινάω και βλέπω τέτοια Θεϊκή χορτόπιτα!
    Πως να μη σαλιώσω το πληκτρολόγιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. An valeis to kalampokaleuro pano kato kai sthn mesh ta xorta tote kaneis auto pou leme sto xorio mou plasto! den ksefthka omos üpote ma pote na ta anakatoso ola mazi! Uperoxh idea!
    Se filo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βλέποντας την πίτα η πείνα μου επιδεινώνεται επικινδύνως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιδέα σου πολύ καλή Μπέτυ και ατο αποτέλεσμα τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ πετυχημένη συνταγή! Την έχω φτιάξει άπειρες φορές από τότε που τη βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η πιτούλα μου! -:)

      Διαγραφή
  9. Πολύ πετυχημένη συνταγή! Την έχω φτιάξει άπειρες φορές από τότε που τη βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ καλη κ γρηγορη για ενα ωραιο βραδυ με φιλους κ κρασακι!!!Σ ευχαριστουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανασκουμπώνομαι για να την ετοιμάσω καθώς ως συνταγή την βρίσκω ωραία! θα επανέλθω με σχόλιο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...