Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Γαλοπούλα με κάστανα

 Η κλασική γεμιστή γαλοπούλα δεν μας ξετρελαίνει οικογενειακώς...  
Ετούτη η συνταγή όμως, με το φιλέτο, τα κάστανα και την κρέμα γάλακτος έχει κάνει αίσθηση όσες φορές την έχω φτιάξει και έχει γίνει από τα απαραίτητα πιάτα του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού!!! 

Υλικά για 6 μερίδες:

3 κουταλιές βούτυρο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
800 γρ φιλέτο γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
μισό φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλο
800 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
300 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Σωτάρουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο τη γαλοπούλα. 
Μόλις πάρει χρώμα τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το μπέικον και τα σωτάρουμε ελαφρά,
μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, τη γαλοπούλα,
 τα κάστανα και αλατοπίπερο. 
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα, περίπου 15 λεπτά. 
 Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
 Σερβίρουμε με άγριο ρύζι. 
Και του χρόνου!

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα απο Βερολινο,Μου εδωσες μια θαυμασια ιδέα, θα φτιαξω την συνταγη αλλαζοντας την γαλοπουλα με κομματια απο φραγκοκοτα, χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θαυμάσια αυτή συνταγή σου, σηκώνει πολύ "παιχνίδι", όπως και πολλές άλλες.
    Τι διάολο πειραχτήρι θα ήμουν αν δεν κατέβαζα ιδέες. Πχ αντί για άγριο ρύζι, μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο οπτικά αποτέλεσμα με ένα "ατζέμ πιλάφ", με κριθαράκι.
    Ίσως και με καβουρντισμένο κουκουνάρι (δένει με τα κάστανα).
    Η γαλοπούλα να αντικατασταθεί με κοτόπουλο, επίσης φιλέτο.
    Και μερικά ακόμη για λιγότερη χοληστερίνη (προσέχω και για μένα, αλλά κυρίως για την συμβία που την έχει κληρονομική!).

    Η συνταγή εκτυπώθηκε ήδη, για μελλοντική χρήση. Δεν είναι ανάγκη να είναι γιορτές!

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ (αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν και τέτοιοι. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τους φίλους μας)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εξαιρέσουμε το κάστανο όλα τα άλλα μου αρέσουν.
    Με τι μπορώ να το αντικαταστήσω άραγε;
    Καλή πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπέττυ,άλλη μια νοστιμιά ετοίμασες!
    Φαντάζομαι ότι θα είναι νόστιμηηηη!

    Για το σαραγλί,δεν έχω λόγια!Νόστιμο,αυτό το σιρόπι με το χυμό πορτοκαλιού ήταν κάτι ιδιαίτερο-πολύ μας άρεσε και σε όσους πρόσφερα,το λάτρεψαν.

    Καλή πρωτοχρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα.
    Και φαίνεται νοστιμότατο.

    Μπραβο Μπέτυ μου.
    Φιλιά πολλά και πολλές ευχές για Χρόνια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρέλλα η γαλοπούλα!!
    2011 ευχές για υγεία, αγάπη, ησυχία, αρμονία και ευτυχία σε μας, σε αυτούς που αγαπάμε και στα σπιτικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιαμ, μιαμ... Άπαιχτη...

    Καλή Χρονιά Μπετούλα μου, με Υγεία και Αγάπη!!!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
    ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
    ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας δίνω δυο ευχές
    για τον καινούργιο χρόνο
    πάμπλουτοι να 'στε στη χαρά
    και πάμφτωχοι στον πόνο!

    Θα προτιμήσω αυτή την συνταγή από την κλασσική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλή χρονιά και 2011 ευχές για πολύ κέφι και δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...