Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Μοσχαρίσιο κότσι μαριναρισμένο σε μπύρα

Λουκούμι έγινε το κρεατάκι αφού σιγοψήθηκε για 3 1/2 ώρες μέσα στη μαρινάτα του!

Υλικά για 4 μερίδες:

Κότσι μοσχαρίσιο περίπου 2 κιλά
Αλατοπίπερο
Ξερό θυμάρι
Ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές μουστάρδα
1 μεγάλο κουτί μπύρα

Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο φετούλες,
 το σκόρδο ολόκληρο, τη μουστάρδα


και τέλος περιχύνουμε το κρέας με την μπύρα. 


Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και την τοποθετούμε στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο
και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μισή ώρα.
Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για 3 1/2 ώρες περίπου στους 160ο.


Μια εξαιρετική επιλογή για τις γιορτινές μέρες, για όσους θέλουν να αποφύγουν την γαλοπούλα!

20 σχόλια:

  1. Και όχι μόνο για τις γιορτινές μέρες :))))
    Εξαιρετικό!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμμ!! νόστιμο φαγάκι, λουκούμι όπως λες και ξεκούραστο επίσης, το βάζεις στο φούρνο και ησυχάζεις.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω κάνει ποτέ κότσι. Το έφαγα πολλές φορές "έξω" και ενθουσιάστηκα.
    Είχα την εντύπωση ότι είναι δύσκολο, όπως όμως το περιγράφεις είναι σοβαρό κίνητρο, όχι μόνο για τις γιορτές.
    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο και μεθυσμένο!!Πολύ ιδιαίτερη γιορτινή πρόταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To κότσι είναι εξαιρετικό, είτε μοσχαρίσιο είτε χοιρινό!!! Κι εγώ το φτιάχνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!! Είναι μια πολύ καλή πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπέττυ πραγματικό λουκούμι! Έχω κάνει μόνο χοιρινό κότσι, μου βάζεις ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pentanostimo!!!etsi to ftiaxno kai ego!poli kali protasi gia trapezi kai oxi mono!!!kalimera kai kali evdomada!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, ξερογλύφομαι! Τέλειο! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΠΑΛΙ...ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΑΓΑΚΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαινεται πεντανοστιμο!Σιγουρα θα το δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ......ΑΠΙΘΑΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια στα χέρια σου Μπέτυ μου, σίγουρα έγινε λουκούμι!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαινεαι πόσο λουκούμι είναι
    Τέλειο φαγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα σταθω στο πολύ ωραίο template και πολύ ωραία φωτό! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aυτό το σημείο του χοιρινού είναι πολύ αγαπητό στους Ουγγρους αλλά και στους Γερμανούς. Μόλις συμφωνήσαμε με τον άντρα μου σύντομα να το μαγειρέψουμε όπως προτείνεις παραπάνω και με την σελινόριζα. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι θα είναι λουκούμι. Ευχαριστούμε γιά την ιδέα.

    ΥΓ Μη ξεχάσω, η γιορταστική όψη του blog σου, ονειρεμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με μπύρα δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μου και νομίζω ήρθε κουτί η πρότασή σου!

    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΕΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ...ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!
    ΚΑΑΑΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η φωτογραφία και μονο με κάνει να το γεύομαι !!! Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Betty μου, φτιάχνω χοιρινό κότσι με την ίδια διαδικασία Ειναι απίθανο . Δεν είχα σκεφτεί για μοσχαρίσιο.Πιστεύω πως θα ειναι καλύτερο. Θα το δοκιμάσω.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...