Λουκούμι έγινε το κρεατάκι αφού σιγοψήθηκε για 3 1/2 ώρες μέσα στη μαρινάτα του!
Υλικά για 4 μερίδες:
Κότσι μοσχαρίσιο περίπου 2 κιλά
Αλατοπίπερο
Ξερό θυμάρι
Ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές μουστάρδα
1 μεγάλο κουτί μπύρα
Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο φετούλες,
το σκόρδο ολόκληρο, τη μουστάρδα
και τέλος περιχύνουμε το κρέας με την μπύρα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και την τοποθετούμε στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο
και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μισή ώρα.
Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για 3 1/2 ώρες περίπου στους 160ο.
Μια εξαιρετική επιλογή για τις γιορτινές μέρες, για όσους θέλουν να αποφύγουν την γαλοπούλα!
Και όχι μόνο για τις γιορτινές μέρες :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό!!!
Καλή εβδομάδα
Μμμμμμ!! νόστιμο φαγάκι, λουκούμι όπως λες και ξεκούραστο επίσης, το βάζεις στο φούρνο και ησυχάζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Δεν έχω κάνει ποτέ κότσι. Το έφαγα πολλές φορές "έξω" και ενθουσιάστηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα την εντύπωση ότι είναι δύσκολο, όπως όμως το περιγράφεις είναι σοβαρό κίνητρο, όχι μόνο για τις γιορτές.
Καλή Εβδομάδα!
Υπέροχο και μεθυσμένο!!Πολύ ιδιαίτερη γιορτινή πρόταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTo κότσι είναι εξαιρετικό, είτε μοσχαρίσιο είτε χοιρινό!!! Κι εγώ το φτιάχνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!! Είναι μια πολύ καλή πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
Μπέττυ πραγματικό λουκούμι! Έχω κάνει μόνο χοιρινό κότσι, μου βάζεις ιδέες...
ΑπάντησηΔιαγραφήpentanostimo!!!etsi to ftiaxno kai ego!poli kali protasi gia trapezi kai oxi mono!!!kalimera kai kali evdomada!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, ξερογλύφομαι! Τέλειο! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΠΑΛΙ...ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΑΓΑΚΙ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται πεντανοστιμο!Σιγουρα θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ......ΑΠΙΘΑΝΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήlatremeno to kotsi!!! iperoxo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μπέτυ μου, σίγουρα έγινε λουκούμι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Φαινεαι πόσο λουκούμι είναι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι.
Θα σταθω στο πολύ ωραίο template και πολύ ωραία φωτό! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήAυτό το σημείο του χοιρινού είναι πολύ αγαπητό στους Ουγγρους αλλά και στους Γερμανούς. Μόλις συμφωνήσαμε με τον άντρα μου σύντομα να το μαγειρέψουμε όπως προτείνεις παραπάνω και με την σελινόριζα. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι θα είναι λουκούμι. Ευχαριστούμε γιά την ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ Μη ξεχάσω, η γιορταστική όψη του blog σου, ονειρεμένη.
με μπύρα δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μου και νομίζω ήρθε κουτί η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχχ
ΜΠΕΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ...ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΑΑΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ!!!!!!
Η φωτογραφία και μονο με κάνει να το γεύομαι !!! Συγχαρητήρια
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty μου, φτιάχνω χοιρινό κότσι με την ίδια διαδικασία Ειναι απίθανο . Δεν είχα σκεφτεί για μοσχαρίσιο.Πιστεύω πως θα ειναι καλύτερο. Θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!