Υπέροχα, ανάλαφρα μπισκοτάκια με ντελικάτη γεύση!
Υλικά για 60 μπισκότα:
1 βούτυρο αγελάδος 250 γρ
200 γρ ζάχαρη άχνη
5 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη τμηματικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη βανίλια, ένα-ένα τα αυγά και τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Το μίγμα θα γίνει σχετικά μαλακό και δεν θα πλάθεται με το χέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μπισκοτάκια
σε ότι σχήμα θέλουμε ~ κατά προτίμηση μακρουλό.
Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας γιατί αρπάζουν εύκολα.
Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε μια πλάκα κουβερτούρα με μια κουταλιά βούτυρο,
ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βουτάμε την άκρη από τα μπισκοτάκια στη λιωμένη σοκολάτα
και τα τοποθετούμε πάλι στη σχάρα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
donkey and the carrot said...
ΑπάντησηΔιαγραφήpo po!!! ti orea pou sou bgikan!!! ksero ti geusi exoun, perno sixna apo ena kafe prin pao gia douleia kai moiazoun para poly!!! Ontos ntelikata!!!EINAI TELEIA!!!!
16 December 2010 20:03
"I" said...
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χέρια σου!!φοβερή δουλειά - οι συνταγές σου είναι μούρλια!!μόλις έφτιαξα τα τεράστια cookies σου και έχω ξετρελαθεί!! και πάλι μπράβο!!
16 December 2010 20:15
Betty's Cuisine said...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ donkey and the carrot:
έτσι κι εγώ... τα έπαιρνα έτοιμα αλλά φλέρταρα καιρό με την ιδέα να τα φτιάξω, το αποφάσισα και ιδού: καλύτερα από τα αγοραστά! :)
@ "Ι":
αχ αλήθεια; τα έφτιαξες; μα δεν είναι τέλεια αυτά τα cookies; εμείς τα λατρεύουμε οικογενειακώς!
χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου!
16 December 2010 20:36
December 2010 20:36
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina said...
Μπράβο Μπέττυ, είμαι σίγουρη ότι τα δικά σου είναι καλύτερα από τα αγοραστά. Ότι πρέπει τα μπισκοτάκια σου για τον πρωινό καφέ.
Καλό βράδυ
16 December 2010 20:44
Αχ Μπέττυ μου, αυτά τα χρυσά χεράκια σου φτιάχνουν υπέροχες λυχουδιές. Τα μπισκοτάκια με σοκολατα ειναι αδυναμία μου. Φαίνονται ευκολα, λες να το τολμήσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
Πολύ νόστιμα και η γεύση τους πράγματι ντελικάτη! Τα αγαπημένα μου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΕΤΤΥ MOY....MMMMMMM NOSTIMOTATA TA ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΣΑΧΠΙΝΙΚΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!
Απίθανα τα μπισκοτάκια, ο γιός μου θα τα λατρέψει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Μπέττυ
Βάζω το καφεδάκι στη φωτιά και σε περιμένω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεεεεε θα πάρω 5-6 ... μην πιω τον καφέ μου ξεροσφύρι!! χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέραααα
Ισως και τα πιο εύκολα μπισκότα που έχω δει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουτς!!!!
Είναι τα αγαπημένα μου βουτήματα από μικρή αυτά!! Ειδικά όταν έχουν και στη μέση μαρμελάδα!!! Αλλά και σκέτα με τη σοκολατίτσα τους στην άκρη δε θα έλεγα όχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι από τα αγαπημένα μου και απο τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνω ότι είναι πεντανόστιμα και αφράτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty μου, πως είναι δυνατόν να μην είναι καλύτερα από τα αγοραστά? Αφού τα βλέπεις ωραία και λαχταριστά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(ο τίτλος σου μου θύμισε "και στην κορφή κανέλα!)
καταπληκτικά!!!!Πολύ γευστικά και εύκολα στην κατασκευή!!Όσες συνταγες σας έχω φτιάξει είναι υπέροχες
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Πανδωρα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
Μου δίνεις μεγάλη χαρά, αυτός είναι ο καλύτερος έπαινος!
Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!
Τι μπορώ να πω;;;Η συνταγή είναι φοβερή,πρώτη φορά που είδα μια τόσο εύκολη και οικονομική συνταγή,τα έφτιαξα και έγιναν απίστευτα.Έχεις κι άλλες τόσο ωραίες συνταγές;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τόσο!
ΔιαγραφήΟσο για τις συνταγές... μια περιήγηση στο μπλογκ και μια δοκιμή θα σας πείσει! :) :)
καλησπερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπειδη λεω να τα φτιαξω θελω να ρωτησω το εξης:η ζυμη ειναι καταλληλη για να χρησιμοποιησω κουπ πατ ή χρειαζεται κορνε?
Καλησπέρα!
ΔιαγραφήΗ ζύμη είναι αρκετά ρευστή και χρειάζεται κορνέ, δεν είναι κατάλληλη για κουπ-πατ...
οταν λες Μπετυ ενα φακελακι βανιλια ενοεις και τα 5 μποτιλακια που εχει μεσα το σακουλακι?
Διαγραφήοταν λες Μπετυ ενα φακελακι βανιλια ενοεις και τα 5 μποτιλακια που εχει μεσα το σακουλακι?
Διαγραφήτελεια βγηκανε Μπετη φοβερα κουλουρακια!!αν και πρωτη φορα που εκανα κουλουρακια!!!Γιωργος
ΔιαγραφήΕύγε Γιώργο! Καλοφάγωτα!
Διαγραφήμπορει να μου πει καποιος οταν λεει η Μπετη ενα φακελακι βανιλια ενοει και τα 5 βοτιλακια που εχει μεσα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη, είχα απαντήσει και πιο πάνω αλλά χάθηκε η απάντηση!
ΔιαγραφήΟχι, εννοώ ένα χάρτινο φακελάκι που έχει μέσα σκόνη βανίλια. Αλλιώς μπορείς να βάλεις 2 μποτιλάκια ή μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού.