Ένα σοκολατογλυκάκι που θα ενθουσιάσει τους πάντες!
Για το γλυκό:
200 γρ αμύγδαλα
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ ζάχαρη
4 αυγά
110 γρ βιτάμ
250 γρ κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
110 γρ ζάχαρη
300 γρ φρέσκος χυμός πορτοκάλι
3-4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
Ζεματάμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.Τα περνάμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.
Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με έλασμα Νο 20, ρίχνουμε μέσα το γλυκό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό ζεστό σιρόπι στο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο σιρόπι ακόμα.
Για το γλυκό:
200 γρ αμύγδαλα
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ ζάχαρη
4 αυγά
110 γρ βιτάμ
250 γρ κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
110 γρ ζάχαρη
300 γρ φρέσκος χυμός πορτοκάλι
3-4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
Ζεματάμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.Τα περνάμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.
Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με έλασμα Νο 20, ρίχνουμε μέσα το γλυκό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό ζεστό σιρόπι στο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο σιρόπι ακόμα.
Τα ταιριάζει απόλυτα και με λίγο παγωτάκι, νομίζω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή συνταγή και εύκολη!!!
Σε φιλώ
Καλημέρα
Καλημέρα.Θα πάρω ένα κομμάτι. Νόστιμο γλυκάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι χτύπημα ήταν αυτό πρωί, πρωί??? Μας λίγωσες λέμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με τη Μπέτυ, μια μπάλα παγωτό θα είναι ότι πρέπει για να το συνοδέψουμε!!!
Καλημερούδιααααα
Εγώ στο χω πει, εμείς οι δύο πρέπει να ... συντονιστούμε χα χα χαα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες έφτιαξα μια σοκολατένια φουντουκόπιτα!!!
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα σερβιριστώ από το υπέροχο σοκολατογλυκάκι σου!!
Φιλιά!
πω πω!!!κόλαση!!!μας βάζεις πάλι σε πειρασμό.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι σιροπιαστό και σοκολατένιο???????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι παιδί μου πειρασμός........για για για γιαγιαγια!!!!!
Με αμύγδαλο είχα φτιάξει ένα κέικ που με ενθουσίασε πολύ οπότε εδώ αμύγδαλο και σοκολάτα θα είναι υπέροχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Ένα έχω να καταγγείλω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πετάνε έτσι τα γλυκά στην μούρη του άλλου! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!
μια μερίδα με παγωτό!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠνίγηκα καλέ μες στο πολύ σιρόπι.Τέλειο είναι.Καλό απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήsokolata portokali ola ta lefta.kalo apogeuma
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ.
ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!!
Μπράβο! μου βγήκε πολύ καλή! εκανα και μια παραπάνω γουρουνια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού σιρόπιασα, έβαλα μετά από κανα δίωρο απο πάνω, γλάσο σοκολάτας! εγινε απιστευτο!!
(Για το γλάσο σοκολάτας : απλά ζαχαρούχο γάλα με 125 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρι!)
@ Anonymous:
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πωωω... πόρωση ε; χιχι...
φαντάζομαι τη γεύση και ξερογλύφομαι :)
θα την εκτελεσω!!!αυτο ειναι σιγουρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή