Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Σοκολατένια αμυγδαλόπιτα

Ένα σοκολατογλυκάκι που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Για το γλυκό:

200 γρ αμύγδαλα
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ ζάχαρη
4 αυγά
110 γρ βιτάμ
250 γρ κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:

110 γρ ζάχαρη
300 γρ φρέσκος χυμός πορτοκάλι
3-4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας

Ζεματάμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.Τα περνάμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.
Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με έλασμα Νο 20, ρίχνουμε μέσα το γλυκό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό ζεστό σιρόπι στο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο σιρόπι ακόμα.

15 σχόλια:

  1. Τα ταιριάζει απόλυτα και με λίγο παγωτάκι, νομίζω....
    Πολύ καλή συνταγή και εύκολη!!!
    Σε φιλώ
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Θα πάρω ένα κομμάτι. Νόστιμο γλυκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι χτύπημα ήταν αυτό πρωί, πρωί??? Μας λίγωσες λέμε...
    Συμφωνώ με τη Μπέτυ, μια μπάλα παγωτό θα είναι ότι πρέπει για να το συνοδέψουμε!!!
    Καλημερούδιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ στο χω πει, εμείς οι δύο πρέπει να ... συντονιστούμε χα χα χαα!!
    Χθες έφτιαξα μια σοκολατένια φουντουκόπιτα!!!
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα σερβιριστώ από το υπέροχο σοκολατογλυκάκι σου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πω πω!!!κόλαση!!!μας βάζεις πάλι σε πειρασμό.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαι σιροπιαστό και σοκολατένιο???????
    Είσαι παιδί μου πειρασμός........για για για γιαγιαγια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αμύγδαλο είχα φτιάξει ένα κέικ που με ενθουσίασε πολύ οπότε εδώ αμύγδαλο και σοκολάτα θα είναι υπέροχο.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα έχω να καταγγείλω!!!!!
    Δεν πετάνε έτσι τα γλυκά στην μούρη του άλλου! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πνίγηκα καλέ μες στο πολύ σιρόπι.Τέλειο είναι.Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sokolata portokali ola ta lefta.kalo apogeuma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ
    ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο! μου βγήκε πολύ καλή! εκανα και μια παραπάνω γουρουνια!
    Αφού σιρόπιασα, έβαλα μετά από κανα δίωρο απο πάνω, γλάσο σοκολάτας! εγινε απιστευτο!!

    (Για το γλάσο σοκολάτας : απλά ζαχαρούχο γάλα με 125 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Anonymous:

    πω πωωω... πόρωση ε; χιχι...
    φαντάζομαι τη γεύση και ξερογλύφομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα την εκτελεσω!!!αυτο ειναι σιγουρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...