Υλικά για 2-3 μερίδες:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη φέτα
Ψιλόκοψα την πιπεριά
και έβαλα το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το λάδι να ροδίσει ελαφρά. Πρόσθεσα το κριθαράκι και σωτάρισα για 1 λεπτό. Έσβησα με το κρασί και έριξα αλατοπίπερο. Άφησα να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και πρόσθεσα ανακατεύοντας λίγο-λίγο νερό. Κάθε φορά που τέλειωνε πρόσθετα λίγο ακόμα μέχρι να ετοιμαστεί το κριθαράκι. Έριξα και τις πιπεριές ανακάτεψα και απέσυρα από τη φωτιά. Το σέρβιρα χλιαρό, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγη φέτα κομμένη κομματάκια.
Μου αρέσει πάρα πολύ το κριθαράκι, όπως κι αν είναι μαγειρεμένο!! Όταν ήμουν μικρή ήταν το μόνο φαγητό που ήξερα να φτιάχνω, επειδή μου άρεσε πάρα πολύ. Η συνταγή σου με την πιπεριά Φλωρίνης μου αρέσει γιατί η πιπεριά θα δίνει μια γλύκα στο κριθαράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Καλημέρα
λατρεύω το κριθαράκι, συνήθως το κάνω με κόκκινη σάλτσα αλλά θα δοκιμάσω και την δικη σου εκδοχή που φαίνεται πολύ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα
Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ωραίο φαγάκι και γρήγορο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα
Εύκολη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσει και το κριθαράκι!
Σε φιλώ!
μας δίνεις ιδέες.ξέρεις το βάσανο κάθε μέρα,τι θα μαγειρέψω;φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ!Μου ανοιξες την ορεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πιπεριές μ' αρέσουν πολύ στο φαγητό και δη στο ρύζι. Πιστεύω θα ταιριάζουν πολύ και με το κριθαράκι. Ευχαριστούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίος συνδυασμός, αγαπημένα όλα τα υλικά
ΑπάντησηΔιαγραφή