Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Κριθαρότο με πιπεριές Φλωρίνης

Χορταστικό, πανεύκολο και πολύ γρήγορο!

Υλικά για 2-3 μερίδες:
250 γρ κριθαράκι μέτριο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη φέτα

Ψιλόκοψα την πιπεριά
και έβαλα το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το λάδι να ροδίσει ελαφρά. Πρόσθεσα το κριθαράκι και σωτάρισα για 1 λεπτό. Έσβησα με το κρασί και έριξα αλατοπίπερο. Άφησα να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και πρόσθεσα ανακατεύοντας λίγο-λίγο νερό. Κάθε φορά που τέλειωνε πρόσθετα λίγο ακόμα μέχρι να ετοιμαστεί το κριθαράκι. Έριξα και τις πιπεριές ανακάτεψα και απέσυρα από τη φωτιά. Το σέρβιρα χλιαρό, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγη φέτα κομμένη κομματάκια.

9 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πάρα πολύ το κριθαράκι, όπως κι αν είναι μαγειρεμένο!! Όταν ήμουν μικρή ήταν το μόνο φαγητό που ήξερα να φτιάχνω, επειδή μου άρεσε πάρα πολύ. Η συνταγή σου με την πιπεριά Φλωρίνης μου αρέσει γιατί η πιπεριά θα δίνει μια γλύκα στο κριθαράκι.
    Σε φιλώ
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λατρεύω το κριθαράκι, συνήθως το κάνω με κόκκινη σάλτσα αλλά θα δοκιμάσω και την δικη σου εκδοχή που φαίνεται πολύ νόστιμη.

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο φαγάκι και γρήγορο :)
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολη συνταγή!
    Μ΄αρέσει και το κριθαράκι!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μας δίνεις ιδέες.ξέρεις το βάσανο κάθε μέρα,τι θα μαγειρέψω;φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πιπεριές μ' αρέσουν πολύ στο φαγητό και δη στο ρύζι. Πιστεύω θα ταιριάζουν πολύ και με το κριθαράκι. Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραίος συνδυασμός, αγαπημένα όλα τα υλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...