Είχα στο ψυγείο 4-5 φύλλα χωριάτικης ζύμης και σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω. Όπως πάντα η πρώτη σκέψη: κάτι εύκολο, γρήγορο, χωρίς πολλά υλικά... Τυροπιτάκια λοιπόν!
Σε μπολ έλιωσα με το πηρούνι 250 γρ φέτα και την ανακάτεψα με ένα αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο – από το γλαστράκι μου!
Κάθε φύλλο το έκοψα σε δύο κατά μήκος και έβαλα μια κουταλιά σούπας από το μίγμα του τυριού. Δίπλωσα ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο, το λάδωσα ελαφρά και το τοποθέτησα στο ταψί του φούρνου που το είχα καλύψει με λαδόκολλα. Έψησα για 15 λεπτά στους 170 ο. Φαγώθηκαν ζεστά και ήταν θαύμα με παγωμένη μπυρίτσα και καλή παρέα!
Σε μπολ έλιωσα με το πηρούνι 250 γρ φέτα και την ανακάτεψα με ένα αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο – από το γλαστράκι μου!
Κάθε φύλλο το έκοψα σε δύο κατά μήκος και έβαλα μια κουταλιά σούπας από το μίγμα του τυριού. Δίπλωσα ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο, το λάδωσα ελαφρά και το τοποθέτησα στο ταψί του φούρνου που το είχα καλύψει με λαδόκολλα. Έψησα για 15 λεπτά στους 170 ο. Φαγώθηκαν ζεστά και ήταν θαύμα με παγωμένη μπυρίτσα και καλή παρέα!
Mμμμ μυρωδάτα με το δυόσμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπου και να τον προσθέσεις δίνει ξεχωριστή νοστιμιά και άρωμα.
Ωραία ιδέα για το φύλλο που μας περισσεύει.
Καλό σου βράδυ!
Τυροπιτάκια ο άσπρος σίφουνας :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει περισσέψει κανένα να έρθω για μεζέ;
Φιλιά
Καλό βράδυ
Πάντα στην αυλή είχαμε δυόσμο, αλλά δεν θυμάμαι που τον χρησιμοποιούσε η μητέρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην περασμένη εβδομάδα πήρα ένα βαζάκι ξερό και περιμένω την ευκαιρία.
Μόλις γυρίσω θα κατασκευαστούν τα δικά σου και θα δούμε.
Φαίνονται νοστιμώτατα!
Καλό βράδυ.
Δε ξερω αν εχεις δωσει την αδεια σου εγω το ειδα και οφειλω να σε ενημερωσω http://syntages.hadnews.com/%ce%a4%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%85%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf.htm
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ βλέπω υπάρχουν πολλά...παίρνω τρία!:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Mε δυο-τρια υλικά κάνεις θαύματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ δυόσμος με τρελλαίνει σε τυροπιτάκια και δίνει πολύ ωραία γεύση
Δυόσμος... σχεδόν πάει παντού!!! Νοστιμότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πάνω απ'όλα που είναι ψητά και όχι τηγανιτά! Ακόμα να βάλεις την μπίρα στο ποτήρι????
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία λεπτομέρεια ο δυόσμος! Αλλάζει το ύφος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ, τρελαίνομαι για τυροπιτάκια!! Και μ' αρέσει και ο δυόσμος (στο χωριό μου τον λέμε και "βάλσαμο" ή "(α)βάρσαμο"....Τυχαίο;; Δε νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξερω αν το ξερεις αλλα βρηκα συνταγες σου εδω http://syntages.hadnews.com/
ΑπάντησηΔιαγραφήαν θες ριξε μια ματια!!!!
Μοσχοβόλησε δυόσμος. Τέτοια μεζεδάκια είναι ότι πρέπει!!! Παρεούλα, μπυρίτσα ή ουζάκι και νόστιμα μεζεδάκια... Υπέροχη η φωτογραφία με τις γιαγιάδες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή