Υλικά για μια φόρμα 20cm:
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ αμύγδαλα τριμμένα
150 γρ ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια
50 γρ ανθόνερο
90 γρ βούτυρο λιωμένο
Λίγη άχνη ακόμα για το πασπάλισμα
Αρχικά, ζεμάτισα τα αμύγδαλα για 2 λεπτά σε βραστό νερό, τα άφησα να κρυώσουν λίγο και αφαίρεσα τα φλούδια. Μετά τα έτριψα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.Σε μπολ ανακάτεψα το αλεύρι, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και την άχνη.
Έριξα το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια και το ανθόνερο και ανακάτεψα καλά με ένα πηρούνι. Το μίγμα έγινε σαν πηχτός χυλός.Άλειψα με λίγο λάδι μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι, την πασπάλισα με λίγο αλεύρι και άδειασα μέσα το μίγμα. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 40 λεπτά. Άφησα να κρυώσει, το έβγαλα από την φόρμα και το πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη.
Αυτό το κέικ δεν φουσκώνει αλλά κρατάει μέσα μια υπέροχη υγρασία...
... Έφτιαξα αυτή τη συνταγή του Παρλιάρου, για να σας γλυκάνω για το Σαββατοκύριακο!!!
Όμορφο το γλυκάκι σου Ελισάβετ!!! Το να φτιάχνεται εύκολα με ευχαριστεί ιδιαίτερα, το να τρώγεται όμως εξίσου εύκολα...... αυτό λίγο με στενοχωρεί..... αν μου αρέσει θα μπορεί να φάω και το μισό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Καλημέρα να΄χεις
Καλημέρα!! Τι αφράτο και τι νόστιμο που πρέπει να είναι!! Πολύ καλή συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!! Πολύ ωραίο γλυκάκι μας προσφέρεις πρωί πρωί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Πω! πω! υπέροχο! Γίνεται και με αυτά τα έτοιμα άσπρα αμύγδαλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πρέπει να μυρίζει ονειρικά!! αλλά και η γεύση του να είναι σλουρπ!!! (δεν μου έρχεται άλλη λέξη χιχιχιχιι)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
ευχαριστούμε!!μας χρειαζόταν και λίγη γλύκα.φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε θα ΄λεγα όχι για ένα κομμάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τη γλύκα!
Καλό Σ/Κ
Γουάου!!!!! Φαίνεται φανταστικό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας γλύκανες πολύ! Φαντάζομαι το άρωμα του! Μου αρέσει που είναι υγρό μέσα. Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα δηλαδή δεν τα χτυπάς τα ασπράδια??!!Ε τότε είναι πάρα πολύ εύκολο!!!Και μ'αρέσει ο συνδυασμός αμύγδαλα και ανθόνερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty,τέλεια!Την προτιμώ από την καρυδόπιτα,γιατί τα αμυγδαλάκια μ΄αρέσουν πολύ,έχουμε και δικά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μόνο που δεν μπορώ ΄στα γλυκά είναι το ανθόνερο,το αφαιρώ.
Καλό Σ/Κ!
Τη συνταγή δεν μπορώ να την κάνω λόγω ξηρών καρπών, αλλά τη ζηλεύω....φαίνεται πεντανόστιμη!!! Κι εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα από τα καρύδια, αλλά λόγω αλλεργίας δεν τρώμε τίποτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει για το καφεδάκι το απόγευμα, υπέροχη, καλό Σ.Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να ειναι υπεροχο σε γευση
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρεσουν τα γλυκα με ξηρους καρπους και τους προσθετω σε οποιο γλυκο μπορω!
Καλο Σαββατοκυριακο και σ'εσενα
Πολύ ωραία Μπέττυ. Τετοια αμυγδαλόπιτα δεν εχω δοκιμάσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω φάει αμυγδαλόπιτα συροπιαστή συνοδευμένη με παγωτάκι.
Πολύ καλή συνταγή :)
Φανταστικό γλυκό, μέχρι τώρα το ήξερα σιροπιαστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσουμε οπωσδήποτε!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Τρελαίνομαι για ότι έχει αμύγδαλο! Φαίνεται υπέροχη η πίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου βάζεις ιδέες... ευτυχώς που δεν έχω αμύγδαλα, θα την έφτιαχνα τώρα κιόλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
πραγματι φαινεται πανευκολο και...λαχταριστο! ισως να το συνοδευαμε και με λιγο παγωτο;
ΑπάντησηΔιαγραφή