Υλικά για 60 κουλουράκια:
1 κιλό αλεύρι - εγώ έβαλα Robin Hood
450 γρ φρέσκο βούτυρο
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
½ φλυτζάνι γάλα
Λίγο κονιάκ
2 κουταλάκια μαστίχα τριμμένη
2 κουταλάκια μαχλέπι τριμμένο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 10 λεπτά να ασπρίσει πολύ καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ. Προσθέτουμε στο βούτυρο τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το κονιάκ με τη σόδα. Χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου στρωμμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170ο για 25 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν καλά τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για να παραμείνουν τραγανά...
4 μέρες χωρίς σύνδεση είμαι Μπέτυ μου και απ' ότι βλέπω την μια νοστιμιά πίσω από την άλλη έχεις φτιάξει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σμυρνέικα είναι από τα πρώτα κουλουράκια που με έμαθε η μανουλίτσα μου να φτιάχνω, στο γνωστό πάντα σχήμα. Τα λατρεύω!!
Πάνω να δοκιμάσω και τις άλλες λιχουδιές σου και φυσικά να τις αντιγράψω!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Χαθήκαμε Ελενάκι μου... και πραγματικά θέλω να απολογηθώ και σε σένα αλλά και στα άλλα κορίτσια ~ έχω σημειώσει απουσίες από τα blogs σας, αλλά τρέχω και δεν φτάνω... το μεγάλο μου κοριτσάκι θα γίνει νονά και μάντεψε ποιός τρέχει για όλα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα...χαλάλι όμως, είναι πολύ ευχάριστες και τρυφερές ασχολίες αυτές και το κάνω με μεγάλη χαρά!
Σε φιλώ και τα λέμε σύντομα...
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας. Καλό βράδυ Μπέτυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα άξια η κόρη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουλουράκια μόνο η κόρη μου φτιάχνει και μόνο αυτή τα τρώει, εγώ αν με κεράσουν ένα δεν λέω όχι.
Πεντανόστιμα!!!!! Νομίζω ότι το φρέσκο βούτυρο κάνει τη διαφορά!!! Όντως χαθήκαμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καληνύχτα
κάποια μέρα που θα έχω χρόνο θα τα φτιάξω.ότι πρέπει για τον καφέ.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάμιιιιιιιιιι μου αρέσουν πολύ αυτά του κουλουράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆξια η κόρη σου!
Φιλάκια
Καλό βράδυ
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό πρωινό με γεύσεις ομορφιάς
και δημιουργίας
Φιλιά θαλασσινά
Τα αγαπημένα μου κουλουράκια! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήδε λέω όχι σε 2,3,4,5..... για το καφεδάκι μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμαστίχα και μαχλέπι....αχχχ!στέλνεις και ταχυδρομικώς;;; χαχαα πλάκα κάνω
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται πολύ νόστιμα!!! (θα την δοκιμάσω και εγώ την συνταγή) λατρεύω τα κουλουράκια
ΑπάντησηΔιαγραφήεπελεξα να κανω αυτη τη συνταγη γιατι θα μοιαζει στη γευση με τσουρεκι.θα την κανω και θα σας πω για το αποτελεσμα. παντως να δωσω συγχαρητηρια στην Betty's cuisine για τις επιλεκτικες και ξεχωριστες συνταγες της.Σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!! Ευχομαι σε ολους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπελεξα να κανω αυτη τη συνταγη γιατι θα μοιαζει στη γευση με τσουρεκι.θα την κανω και θα σας πω για το αποτελεσμα. παντως να δωσω συγχαρητηρια στην Betty's cuisine για τις επιλεκτικες και ξεχωριστες συνταγες της.Σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!! Ευχομαι σε ολους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπελεξα να κανω αυτη τη συνταγη γιατι θα μοιαζει στη γευση με τσουρεκι.θα την κανω και θα σας πω για το αποτελεσμα. παντως να δωσω συγχαρητηρια στην Betty's cuisine για τις επιλεκτικες και ξεχωριστες συνταγες της.Σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!! Ευχομαι σε ολους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ elall40:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Δοκίμασε αν θέλεις και την καινούρια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια
http://bettyscuisine.blogspot.com/2012/04/blog-post_09.html
Καλή Ανάσταση!!!
Μολις τα εφτιαξα απλα ΤΕΛΕΙΑ αρωματικα, τριφτα,ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ!!!!!Ξυπνησε ο αντρας μου απο τις μυρωδιες καιεχει κανει βουτια στο ταπερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήμου εδωσε και ενα φιλακι!παιδια οτι καλυτερο εχω φαει σε κουλουρακι1Το μονο που με δυσκολεψε ηταν η ζυμη μου τριβονταν στο πλασιμο.ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ!Ευχαριστω για τις ευχες!!!
@ elall40:
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα... καταχάρηκα που σας άρεσαν~ και ακόμα περισσότερο για τον ενθουσιασμό σου!
(Η ζύμη ίσως ήθελε λίγο λιγότερο αλεύρι για να μην είναι τόσο τριφτή και να μην σε παιδέψει στο πλάσιμο).
Και του χρόνου να είσαι καλά και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου!
Γεια σας! Μπορούμε αν θέλουμε να κρατήσουμε ποσότητα ζύμης και να πλάσουμε την επόμενη μέρα τα κουλουράκια; Και αν ναι, με ποιο τρόπο θα την διατηρήσουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού ετοιμάσουμε την ζύμη μας, την τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη και την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες. Την βγάζουμε απ το ψυγείο και πλάθουμε τα κουλουράκια μας! Καλή Ανάσταση!
ΔιαγραφήΜόλις έφτιαξα τα κουλουράκια.Τώρα ψήνονται, υπέροχες μυρωδιές. Αλλά με ταλαιπώρησαν στο πιάσιμο επειδή έσπαγε η ζύμη. Γιατί τι έκανα λάθος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον ήθελε λίγο λιγότερο αλεύρι ή ελάχιστα περισσότερο γάλα για να γίνει η ζύμη ομοιογενής και να μην σας δυσκολέψει στο πλάσιμο!
Διαγραφή