Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Ανθοτυροκεκάκια

Θυμίζει κεκάκι ~ δεν είναι πολύ γλυκό, αλλά έχει μια ιδιαίτερη νοστιμιά …
ο συνδυασμός ανθότυρου και σταφίδας το κάνει ξεχωριστό!


Για 8 κεκάκια :

300 γρ ανθότυρο
150 γρ ζάχαρη καστανή
4 αυγά
Ένα φλυτζανάκι γλυκό κρασί
80 γρ κορν φλάουρ
150 γρ σταφίδες ξανθές

Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με το πηρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, το κορν φλάουρ και το κρασί και φροντίζουμε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι φορμίτσες για κέικ, μοιράζουμε τον χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
Είδατε πόσο εύκολα γίνονται; Και τι νόστιμα! Για το γραφείο ή το κολατσιό των παιδιών...

11 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα και αρκετά ελαφριά θα έλεγα! Να βάλω και λίγη κανελίτσα μέσα που μου αρέσει πολύ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να είναι νοστιμότατα! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται νόστιμα. Στείλε κάνα δυο να τα δοκιμάσω.Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και άλλη καταπληκτική ιδέα για Σ.Κ.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΑΟΥ!!!! κι εγώ θα βάλω κανέλα που μ'αρέσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμμμμ μοσχομύρισε ο τόπος :)
    Πολύ ωραία ιδέα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να ρωτησω κατι;
    χωρις αλευρι γινονται;
    θα τα δοκιμασω παντως!!!!!!!!!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολο ωραίες ιδέες είσαι Μπετούλα, τι νόστιμα που φαίνονται!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανθότυρο είναι το αγαπημένο μου κι αυτή την εποχή έχει καλό,είναι κι εύκολα!!πάω για αγορά αύριο.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα τα δοκιμάσω με διάφορα φρέσκα τυριά.
    Εκτός από ανθότυρο, Νιβατό Βερδικούσας ή Κατίκι Δομοκού, νομίζω θα ταίριαζαν άψογα.
    Πάντα άριστες οι ιδέες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους!

    Ωραία η ιδέα της Λίλας και της ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ για την προσθήκη κανελίτσας, αυτό θα κάνω κι εγώ την επόμενη φορά...

    Και για τη φίλη maria που ρωτάει, ναι δεν χρειάζονται καθόλου αλεύρι, μόνο το κορν φλάουρ!
    και γίνονται πανεύκολα και νοστιμότατα!

    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...