Υλικά για τη ζύμη:
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την κρέμα:
80 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκοι
1 φακελάκι βανίλια
Φρέσκα φρούτα
Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βιτάμ κομμένο κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιογενή. Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη, το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Μόλις ζεσταθεί λίγο –και πριν βράσει- παίρνουμε 6-7 κουταλιές και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κάνει κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα 24 cm. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, απλώνοντας με το χέρι και φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε αρκετά φασόλια στην επιφάνεια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο (και τα φασόλια) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στην τάρτα. Στολίζουμε με ό,τι φρέσκο φρούτο μας αρέσει. Εγώ χρησιμοποίησα ροδάκινα, βερύκοκα, νεκταρίνια, κερασάκια και μπόλικες φραουλίτσες!
Και μια συμβουλή: Τα φασόλια που βάλαμε για βάρος στην τάρτα δεν τα πετάμε! Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε βαζάκι για την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε τάρτα!
Καλημέερα!Πέρασα πρωί πρωί να πάρω το πρωινό μου!Ένα τεραστιο κομμάτι παρακαλώ γιατί αυτή η τάρτα είναι ΤΟ γλυκό:)) Φαίνεται υπέροχη,όπως ότι φτιάχνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες!!
Φαίνεται μούρλια!!! Θα πάρω κι εγώ ένα μικρό κομματάκι!! Ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου πέτυχεεεε!Καλοφάγωτη...μιάς κι εμείς μπορούμε να την απολαύσουμε μόνο χορταίνοντας με το μάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Φαίνεται υπέροχη, τραγανή και κρεμώδες, γλείφω τα δάχτυλά μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που έχει πολλά φρούτα είναι μια πολύ ωραία πρόταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση Μπέτυ για αυτή την εποχή
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερή κι ελαφριά :)
Καλή σου μερα
ΜΜΜ έχει αγαπημένα φρούτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεκτός από εμφάνιση πρέπει να είναι και πεντανόστιμη,με ξελίγωσες την γλυκατζού.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανατική κι εγώ με τα φρουτογλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε θα μπορούσες να βρεις πιο ταιριαστό γλυκό για τέτοια ζέστη!!! Ελαφρύ και πεντανόστιμο με τα φρουτάκια του. Θα το έχω στα υπ' όψιν...
ΑπάντησηΔιαγραφήTo ωραιότερο γλυκό, αν ψήσουμε τη ζύμη στη μαφινιερα φτιάχνουμε ταρτάκια υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ τι μου κάνεις!!!! τέλειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστει παραυτα!Φαινεται μουρλια!Να ρωτησω αν μπορω να προσθεσω κρεμα χτυπημενη σε σαντιγι μεσα στην κρεμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερό, καλοκαιρινό γλυκό θα αρέσει σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία! Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι χρώματα υπέροχα είναι αυτά;Πάρα πολύ όμορφο γλυκό! Και είμαι σίγουρη ότι θα'ναι και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο χω κανει και αυτο
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο!!!!!
οι συνταγες σου ειναι απλα πεντανοστιμες!
μπραβο σου!
@ maria:
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
όσο με εμψυχώνετε, τόσο θα φτιάχνω!!!
φιλιά!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήτουρτα μπετυ μου τουρτα ειναι! πολυ δροσερη
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι αναλαφρη!;]