Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Τάρτα με φρέσκα φρούτα

Ένα ξεχωριστό γλυκό για μια πολύ-πολύ ξεχωριστή επίσκεψη!!!
Υλικά για τη ζύμη:
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την κρέμα:
80 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκοι
1 φακελάκι βανίλια
Φρέσκα φρούτα

Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βιτάμ κομμένο κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιογενή. Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη, το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Μόλις ζεσταθεί λίγο –και πριν βράσει- παίρνουμε 6-7 κουταλιές και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κάνει κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα 24 cm. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, απλώνοντας με το χέρι και φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε αρκετά φασόλια στην επιφάνεια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο (και τα φασόλια) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στην τάρτα. Στολίζουμε με ό,τι φρέσκο φρούτο μας αρέσει. Εγώ χρησιμοποίησα ροδάκινα, βερύκοκα, νεκταρίνια, κερασάκια και μπόλικες φραουλίτσες!

Και μια συμβουλή: Τα φασόλια που βάλαμε για βάρος στην τάρτα δεν τα πετάμε! Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε βαζάκι για την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε τάρτα!

20 σχόλια:

  1. Καλημέερα!Πέρασα πρωί πρωί να πάρω το πρωινό μου!Ένα τεραστιο κομμάτι παρακαλώ γιατί αυτή η τάρτα είναι ΤΟ γλυκό:)) Φαίνεται υπέροχη,όπως ότι φτιάχνεις!
    Πολλές καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται μούρλια!!! Θα πάρω κι εγώ ένα μικρό κομματάκι!! Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου πέτυχεεεε!Καλοφάγωτη...μιάς κι εμείς μπορούμε να την απολαύσουμε μόνο χορταίνοντας με το μάτι!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται υπέροχη, τραγανή και κρεμώδες, γλείφω τα δάχτυλά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που έχει πολλά φρούτα είναι μια πολύ ωραία πρόταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία πρόταση Μπέτυ για αυτή την εποχή

    Δροσερή κι ελαφριά :)

    Καλή σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκτός από εμφάνιση πρέπει να είναι και πεντανόστιμη,με ξελίγωσες την γλυκατζού.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φανατική κι εγώ με τα φρουτογλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε θα μπορούσες να βρεις πιο ταιριαστό γλυκό για τέτοια ζέστη!!! Ελαφρύ και πεντανόστιμο με τα φρουτάκια του. Θα το έχω στα υπ' όψιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To ωραιότερο γλυκό, αν ψήσουμε τη ζύμη στη μαφινιερα φτιάχνουμε ταρτάκια υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα δοκιμαστει παραυτα!Φαινεται μουρλια!Να ρωτησω αν μπορω να προσθεσω κρεμα χτυπημενη σε σαντιγι μεσα στην κρεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό θα αρέσει σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία! Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι χρώματα υπέροχα είναι αυτά;Πάρα πολύ όμορφο γλυκό! Και είμαι σίγουρη ότι θα'ναι και νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το χω κανει και αυτο
    τελειο!!!!!
    οι συνταγες σου ειναι απλα πεντανοστιμες!
    μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ maria:

    ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
    όσο με εμψυχώνετε, τόσο θα φτιάχνω!!!

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τουρτα μπετυ μου τουρτα ειναι! πολυ δροσερη
    και αναλαφρη!;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...