Ένα θαυμάσιο ορεκτικό, ελαφρύ και εύγευστο!
Για 6 άτομα:
6 χοντρές πιπεριές κέρατο
250 γρ ανθότυρο περίπου
1 αυγό
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 κουταλιές γλυκάνισο
2 κουταλιές ελαιόλαδο και
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το κοτσάνι και το φυλάμε και αδειάζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι και προσθέτουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με ένα κουταλάκι, τις κλείνουμε το καπάκι τους και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τις περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.Πολύ νόστιμες ζεστές και κρύες!
Για 6 άτομα:
6 χοντρές πιπεριές κέρατο
250 γρ ανθότυρο περίπου
1 αυγό
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 κουταλιές γλυκάνισο
2 κουταλιές ελαιόλαδο και
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το κοτσάνι και το φυλάμε και αδειάζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι και προσθέτουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με ένα κουταλάκι, τις κλείνουμε το καπάκι τους και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τις περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.Πολύ νόστιμες ζεστές και κρύες!
Θα πιάσουμε τις μπύρες πρωί πρωί???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαήκαμε!!! Τέλειο το μεζεδάκι το δίχως άλλο!
Mμμμ το λατρεύω!Είναι και σε πήλινο...όλα τα λεφτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες!
Με ανθότυρο!!!δεν έχω δοκιμάσει, θα παραλείψω το γλυκάνισο μιας και σε φαγητά δεν με ενθουσιάζει εκτός από ψωμί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπωωωωωωωωω Ο μεζές !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήενα εισιτήριο ρε παιδιά να έρθω Ελλάδα να φάω μεζέδες :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα Μπέτυ μου
χχχ
Καλημέρα, είναι πολύ ωραίος μεζές, μια που την έχω πατήσει με αυτό το φαγητάκι, μια καλή μου φίλη, ονόματα δεν λέμε, είχε φτιάξει γεμιστές πιπερίτσες που έκαιγαν, άστα.......
ΑπάντησηΔιαγραφήYUM, yia emas tous Floriniotes, afto einai apo to Theo, piperies gemista me tyri!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νοστιμότατες! Με ανθότυρο δεν έχω δοκιμάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο ορεκτικό και των παιδιών!!φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες δείχνουν!!! Πόσο θα τις ήθελα όλες! Τώρα. Θα τις κάνω κι εγώ στο πήλινο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται τέλειες.Βάζω τις μπύρες βάζεις το μεζέ?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ MINIMARKET:
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ακου λέει... αφορμή γυρεύω για μπυρίτσα και καλή παρέα! :)
μεζεδάκι, ότι πρέπει για αυτή την ώρα πριν επιτέλους φάω για σήμερα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εσύ; ... κι εγώ ακόμα δεν έχω φάει :(
Εξαιρετικό μεζεδάκι, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να παραλείψω τον γλυκάνισο, πιστεύω θα πηγαίνει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ωραία ιδέα ο ανθότυρος!! Μέχρι στιγμής μόνο γεμιστές με φέτα έχω φάει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιος ο συνδυασμός με το γλυκάνισο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε!
Διαγραφή