Η Κική συνεχίζει να φτιάχνει παραλλαγές από αγαπημένα της φαγάκια
και να μοιράζεται μαζί μας τα αποτελέσματα των κόπων της!
Υλικά:
3 χρωματιστές πιπεριές
2 φλυτζάνια περίπου Κιμάς κοκκινιστός
Μισό φλυτζάνι ρύζι
Πολλά μπαχαρικά – μπαχάρι, κανέλα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, πάπρικα
Λίγο ελαιόλαδο
Γλυκοπατάτες
Φτιάχνουμε τον κιμά κοκκινιστό, χρησιμοποιώντας μπόλικα μπαχαρικά.
Αφού βράσει στη σάλτσα του για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το ρύζι
και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και να απορροφήσει το ζουμί του.
Εν τω μεταξύ αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σποράκια τους,
τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε.
Γεμίζουμε τις πιπεριές, αφήνοντας λίγο κενό γιατί θα φουσκώσει το ρύζι,
και τις τοποθετούμε στο ταψάκι.
Γεμίζουμε τα κενά στο ταψί με γλυκοπατάτα κομμένη χοντρές ροδέλες,
αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο λαδάκι και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 180ο για μισή ωρίτσα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Σερβίρουμε στα γεμιστά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Απαπαπαπ τι μου έκανες τώραααααααααααα σλουρπ και ξανά μανα σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, γεμιστά, που δεν κάνουμε σ'αυτό το σπίτι, τα τελευταία 15 χρόνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καϋμός θα μου μείνει!!
Μου αρέσουν πολύ τα γεμιστά. Οπως επίσης μου αρέσουν πολύ οι γλυκοπατατες μονο που τις φτιάχνω σπανίως (μονο τα Χριστούγεννα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβω Κικίτσα (το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει...)
vassoula
Μπράβο στην Κική, πολύ νόστιμα τα γεμιστά μαγειρεμένα έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι είναι το μπαχαρικο Piri piri...ελπίζω να διάβασα καλα
ΑπάντησηΔιαγραφήη εικόνα τα λέει όλα...τα γεμιστά είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήGeia sas! To piri-piri einai ena spicy meigma baxarikwn me: chillies, kremmidi, skordo piperia, portokali, kimino, rigani, alati, piperi kai paprika. Elpizw na voithisa! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήsuper to fagito!!! na ipotheso omos oti ta 3 gemista einai gia xarin tis fotografisis etsi??? giati opos to eida to tapsi, einai gia ena atomo. Gia mena!!!! xalara to etroga apo to tapsi sou, olo to tapsi
ΑπάντησηΔιαγραφή@ donkey and the carrot: ta 3 gemista einai giati menw moni mou k den thelw na mou menei to fagito meres, me tis glikopatates h ena extra sunodeutiko, kai mia salata vgainei kanoniki merida me ena gemisto - k as thelw olo to tapsi
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκοπατάτα δεν έχω φάει ποτέ.. είναι γλυκιά;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ αχτίδα:
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν είναι πολύ γλυκιά, θυμίζει λίγο μήλο η γεύση της, είναι όμως ωραίο συνοδευτικό!
φιλιά...