Υλικά για 5-6 μερίδες:
1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φρέσκιες ντομάτες
2-3 κουταλιές πελτές
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 κουταλάκι ξερή καυτερή πιπεριά
½ κουταλάκι γαρύφαλλο και ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 ξύλο κανέλας
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Λιώνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο και, χωριστά, τις φρέσκιες ντομάτες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει
και ροδίζουμε το κοτόπουλο καλά απ' όλες τις πλευρές.
και ροδίζουμε το κοτόπουλο καλά απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το λιωμένο κρεμμύδι με το σκόρδο
και ανακατεύουμε να μαλακώσουν.
και ανακατεύουμε να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά,
να εξατμιστεί το αλκοόλ.
να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη
και όλα τα μπαχαρικά.
και όλα τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας
και να μείνει με πηχτή σάλτσα.
και να μείνει με πηχτή σάλτσα.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε αρκετό αλάτι
και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε.
Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τους
και τα ανακατεύουμε με 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα του κοτόπουλου.
και τα ανακατεύουμε με 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα του κοτόπουλου.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και, αν θέλουμε,
πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.
πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.
Τέλειο, μαμαδίστικο φαγάκι!
Τέλειο!!!!! Είναι πολύ αγαπημένο!!! Και οι φωτογραφίες τόσο ζωντανές.......μου άνοιξαν την όρεξη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Μου τρέχουν τα σάλια στην κυριολεξία και πεινάω σαν λύκος, σε λίγο θα κάνω επιδρομή στο ψυγείο με αυτά που βλεπω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Υπέροχο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά ζηλευτό!!
Καλό μήνα!
Πωπωωωωωωωωωωω σλουρπ γιαμ γιάμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!! που είναι η μερίδα μου; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο μαμαδίστικο φαγάκι δεν λές τίποτα Μπέτυ μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι φωτογραφίες σου "χορταστικές"!!!
Καλό μήνα και καλή βδομάδα να χουμε!
Φιλιά!!!
Πω πω φαγάκι Μπέτυ! Μέχρι εδώ μύρισε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλα Κέρκυρα; Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τέτοιο πεντανόστιμο φαγάκι και να μην πεινάει κανείς, τρώει πολύυυυυυυ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστό και ολοζώντανο στις οθόνες μας το φαγάκι σου!!!!!! μιαμ-μιαμ!!!!
καλό μήνα και καλή εβδομάδα
Είμαι αρκετά χορτάτος, αλλά πως μπορείς να αντισταθείς σε ένα τέτοιο πιάτο; Μπορείς; Δεν μπορείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήEna apo ta agaphmena muo faghta san paidi! makaronia me kotopoulo! mexri edo mosxovolhse!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγάκι μόνο που κάθε φορά έχουμε ένα θέμα με το ζυμαρικό....ο πασάς μου έχει μοσχοαναθρευτεί μόνο με Νο. 6 (δεν θέλω σχόλια...τα σούρνω εγώ συνεχώς...) και εγώ νομίζω ότι το φαγάκι αυτό θέλει οπωσδήποτε πιο χοντρό μακαρόνι για να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει...
Καλημέρα Μπέτυ και καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο μυαλό μου το είχα αυτό το φαγητό!!
Έφαγα το Σάββατο μια πιατέλα, σε μια ταβέρνα στον "Ασύρματο", με χοντρό μακαρόνι!!
Απίστευτη γεύση!!!!
Να είσαι καλά που μας το σερβίρισες κι εδώ
Θα πάρω το πιάτο με τις φτερούγες :)
Φιλιά
Πραγματικά μαμαδίστικο φαγάκι! Να είχα λίγο τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Λαχταριστό!!! Και οι φωτογραφίες σου απίθανες
ΑπάντησηΔιαγραφήε, ρε πράμα που σαλεύει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpentanistimo ke laxtaristo to fagaki sou bety mou.na ise kala
ΑπάντησηΔιαγραφήkali sou mera
Οπως το είπες: ''μαμαδίστικο φαγάκι''.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγάκι.
Πραγματικα μαμαδιστικο και κυριακάτικο φαγητό!!! Μου αρέσει πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη καλύτερη παστιτσάδα την έφαγα πέρυσι το Μάρτιο σ ένα ορεινό χωριό της Μάνης. Από τότε μου έχει γίνει εμμονή. Ευχαριστώ για τη συνταγή. Θα τη δοκιμάσω...
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleia htan Betty! Thn ekana me kofto xilopitaki kai thn euxaristithikame! Euxaristoume gia th suntagh!
ΑπάντησηΔιαγραφή