Σας έχω πει ότι έχω τον καλό μου για δοκιμαστή/πειραματόζωο όταν κάνω δοκιμές στην κουζίνα;
Είναι σκληρός κριτής, άρα ξέρω ότι όταν παινεύει κάτι, είναι και πετυχημένο...
Τούτη η τάρτα μήλου πάντως πέρασε τις εξετάσεις με άριστα!
Υλικά για μια ταρτιέρα 30cm:
Για τη ζύμη:
200 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
4 μήλα κόκκινα
1 κουταλιά βούτυρο
100 γρ σταφίδες
100 γρ καρύδια τριμμένα
Κανέλα
1 πακέτο μπισκότα Digestive
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο, όπως είναι κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια.
Ζυμώνουμε με τα χέρια καλά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιογενή.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά το μισάωρο, την απλώνουμε με τα χέρια μας στον πάτο της ταρτιέρας,
προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος και να καλύψουμε και τα πλαϊνά κατά το ήμισυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη
και απλώνουμε στην επιφάνεια φασόλια (ή ρύζι).
Την ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και τα φασόλια
(κρατάμε τα φασόλια για μελλοντική χρήση).
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι
και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο λιωμένο, την κανέλα και τα καρύδια.
Τρίβουμε και τα μήλα στο μούλτι.
Αδειάζουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω τις σταφίδες.
Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μπισκότο.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη άχνη.
Απλά απολαυστική!
Μιας και τα μήλα δεν τα τρώω "ατόφια", τώρα που θα έρθει το δεύτερο φορτίο Ζαγορίν, θα φτιάξω όλες τις μηλοσυνταγές της μπλογκόσφαιρας και έχουμε να λέμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!
ΑΑΑΑΑ.....ΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑΡΤΑΑ...ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΙΙΙΙΙΙΙ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟ???ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα! Καλη εβδομαδα να εχεις και να εχουμε και εμεις με τοσο γλυκια εναρξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τρομαζει λιγο αυτη η ζυμη-μπισκότο γιατι μια φορα που την δοκιμασα δεν μου πέτυχε (μιλαω για την ζυμη μπριζε) και απο τοτε την αποφεύγω.
Μπέττυ κι εσύ έχεις "πειραματόζωο" στο σπίτι χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η μηλόπιτα σου!!
Καλή εβδομάδα!!
Τέλειο! ότι ακριβως ζητούσα, θα το δοκιμάσουμε, το κόλπο με τα φοσόλια αξεπέραστο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εύκολη και νόστιμη και με ωραία εμφάνιση!! Για τον απογευματινό μας καφεδάκι θα τη φτιάξω και θα την καταευχαριστηθούμε νομίζω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε πολύ γλυκά με την τάρτα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω μήλα από το χωριό και δεν ήθελα να κάνω πάλι την δική μου μηλόπιτα, θα δοκιμάσω τη δική σου.
Πολλά φιλιά
Kαλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία πρόταση!
Τελικά όλες έχουμε ένα πειραματόζωο χιχιχιχιχιιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η τάρτα!!!!
Καλή εβδομάδααααααα
Όπως το λες,Μπέττυ,απολαυστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω ξαναγράψει για τη λατρεία στα γλυκά με μήλα-περίσεψε ένα κομματάκι;
Το στρούντελ σου ήταν πολύ πολύ νόστιμο!
Φιλιά!
ηχα μηλα στο ψυγειο και τα εκμεταλευτικα με τον καλητερο τροπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήταρτα μηλου!!!
πολη νοστιμη και δροσερη!παει πολυ με παγωτο φρεσκια κρεμα και λιωμενη σοκολατα!
Νοστιμοπρωτότυπη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μπέτυ μου!!!
μου αρεσει ως ιδεα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη τάρτα και το μπισκότο της δίνει μια ιδιαίτερη νότα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα.
μηλοπιτα να ναι και οπως να ναι!φαινεται εξαιρετικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπη η τάρτα σου και πολύ εμφανίσιμη! Φαντάζομαι τη νοστιμιά της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία τάρτα Μπέττυ.Εκτός από άχνη να βάζαμε και λίγο παγωτό ή κρεμ ανγκλές; :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαγκωματιά και συχώριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα για το μπισκότο!!
Ξέρω ψίχουλο δεν έμεινε..!! Δεν πειράζει, άλλη φορά :)
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ
Αφού άρεσε στον καλό σου που είναι και σκληρός κριτης, θα την δοκιμάσω την τάρτα σου. Αν έφερνες και ένα κομματάκι (για δοκιμή)θα ήταν ακόμα καλλίτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Vassoula
Πεντανοστιμη φαίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι οσυνδυασμός του μπισκότου είναι πολύ καλός
μπέτη πολύ ζεστή!
ΑπάντησηΔιαγραφή