Υλικά για μια φόρμα Νο 26:
2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο
3 κουταλάκια μπέικιν
Λίγο πιπέρι
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ.
3 αυγά
200 γρ ζαμπόν
1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Λίγη πιπεριά πράσινη, κίτρινη και κόκκινη
Κόβουμε το 1/3 περίπου από τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ώστε όταν ψηθούν να μην πάνε στον πάτο της φόρμας.
Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα ~ μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες λεμονιού, βοηθάνε τη μαρέγκα να δέσει ευκολότερα!
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τους κρόκους.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μίγμα του κέικ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (26cm) και αδειάζουμε μέσα το μισό μίγμα.
Στρώνουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 C για 40-45 λεπτά.
στους 180 C για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε.
Ωραία ιδέα για μπουφέ...δεν συμφωνείτε;
Πολύχρωμο και νοστιμότατο!
χρωμα που τπου εδωσε το καλαμποκαλευρο ειναι... τελειο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμασουμε οποσδηποτε
Καταπληκτικ΄οτο αλμυρί κέικ σου!!!!! μου'ρθε να ορμήξω στο κομμάτι στην αρχική εικόνα χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααααααα
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ...ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ...ΚΑΤΑΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΤΑΣΙΓΟΥΡΑ!!!!
ΜΜΜ...ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ?
Από ότι βλέπω θέλει αρκετό μπέικιν το αλεύρι από καλαμπόκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πιο πολύ μου αρέσουν τα αρμυρά κι αυτό θα πρέπει να είναι πολύ ωραίο!
Πολύ ωραία συνταγή..απλή και νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάτσε να την εχω στα υπ όψιν.. ερχονται γενέθλια παιδιών και για μπουφέ είναι ότι πρέπει.
Μπράβο Μπετούλα :)
Και εγώ το συνηθίζω το αλμυρό κέικ σε μπουφέ. Πολύ ωραίο χρώμα έχει πάρει (λόγω καλαμποκάλευρου), μου αρέσει που δεν έχει βούτυρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο κέικ των παιδιών σε παιδικά πάρτυ.Ιδανικό για μπουφέ πράγματι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καλαμποκάλευρο σιταρένιο αλεύρι; Ρωτώ γιατί σε πολλούς δεν αρέσει αυτή η ιδιαίτερη γεύση του καλαμποκάλευρου .
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμε/η:
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορούμε να βάλουμε απλό αλεύρι, δεν αλλάζει τίποτα στη συνταγή, απλά το καλαμποκάλευρο έχει μια ιδιαίτερη γεύση (που ίσως σε κάποιους δεν αρέσει)και φυσικά η διαφορά θα είναι στο χρώμα του κέικ!
Ξεροκατάπια μόλις το είδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίσσεψε κάτι και για μένα;;;;
μου αρέσει πολύ που όταν ανοίγω το blog σου βλέπω όλα αυτά τα φαγητά και τα γλυκά!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αλμυρό κέικ μου φαίνεται νοστιμότατο!!!!!!
γειά στα χέρια σου.
Υπέροχη ιδέα για μπουφέ!! Θα το φτιάξω όμως και για μας! Ευχαριστώωωωω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα! Πεντανόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Φαίνεται πολυ ωραίο. Εχω φτιάξει και εγώ αλλά χωρίς πιπερίες. Θα πρέπει να είναι πολύ καλό,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω
Vassoula
Αλμυρο και πολύχρωμο. Ωραίο μεζεδάκι για τις γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήmmm!
ΑπάντησηΔιαγραφήexo kai ego istoselida...
oisyntagesmoy.blogspot.com
tha xaro na mpite!!
se posous vathmous to psinoume?
ΑπάντησηΔιαγραφήotan les flitzani ennoeis to palio flitzani toy tsagiou i koupa? euxaristo! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, το συμπλήρωρα και στην συνταγή, ευχαριστώ για την επισήμανση!
Φλυτζάνι εννοώ το παλιό κλασικό φλυτζάνι του τσαγιού...
το γιαουρτι να ειναι στραγγιστο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι καλύτερα πλήρες στραγγιστό...
Διαγραφήνοστιμοτατο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
Διαγραφή