Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αλμυρό κέικ


Υλικά για μια φόρμα Νο 26:

2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο
3 κουταλάκια μπέικιν
Λίγο πιπέρι
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ.
3 αυγά
200 γρ ζαμπόν
1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Λίγη πιπεριά πράσινη, κίτρινη και κόκκινη


Κόβουμε το 1/3 περίπου από τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ώστε όταν ψηθούν να μην πάνε στον πάτο της φόρμας.


Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν.


Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι.


Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα ~ μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες λεμονιού, βοηθάνε τη μαρέγκα να δέσει ευκολότερα!


Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τους κρόκους.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.


 Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μίγμα του κέικ.


Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (26cm) και αδειάζουμε μέσα το μισό μίγμα.
Στρώνουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 C για 40-45 λεπτά.


Βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε.


 Ωραία ιδέα για μπουφέ...δεν συμφωνείτε;


Πολύχρωμο και νοστιμότατο!

23 σχόλια:

  1. χρωμα που τπου εδωσε το καλαμποκαλευρο ειναι... τελειο!!!!!!!
    θα το δοκιμασουμε οποσδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικ΄οτο αλμυρί κέικ σου!!!!! μου'ρθε να ορμήξω στο κομμάτι στην αρχική εικόνα χεχε
    Φιλιάαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ...ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ...ΚΑΤΑΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΤΑΣΙΓΟΥΡΑ!!!!
    ΜΜΜ...ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ότι βλέπω θέλει αρκετό μπέικιν το αλεύρι από καλαμπόκι.
    Εμένα πιο πολύ μου αρέσουν τα αρμυρά κι αυτό θα πρέπει να είναι πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία συνταγή..απλή και νόστιμη.
    Για κάτσε να την εχω στα υπ όψιν.. ερχονται γενέθλια παιδιών και για μπουφέ είναι ότι πρέπει.

    Μπράβο Μπετούλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ το συνηθίζω το αλμυρό κέικ σε μπουφέ. Πολύ ωραίο χρώμα έχει πάρει (λόγω καλαμποκάλευρου), μου αρέσει που δεν έχει βούτυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένο κέικ των παιδιών σε παιδικά πάρτυ.Ιδανικό για μπουφέ πράγματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καλαμποκάλευρο σιταρένιο αλεύρι; Ρωτώ γιατί σε πολλούς δεν αρέσει αυτή η ιδιαίτερη γεύση του καλαμποκάλευρου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμε/η:

    Φυσικά και μπορούμε να βάλουμε απλό αλεύρι, δεν αλλάζει τίποτα στη συνταγή, απλά το καλαμποκάλευρο έχει μια ιδιαίτερη γεύση (που ίσως σε κάποιους δεν αρέσει)και φυσικά η διαφορά θα είναι στο χρώμα του κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξεροκατάπια μόλις το είδα!
    Περίσσεψε κάτι και για μένα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μου αρέσει πολύ που όταν ανοίγω το blog σου βλέπω όλα αυτά τα φαγητά και τα γλυκά!!!!!!!!!!!!!!
    το αλμυρό κέικ μου φαίνεται νοστιμότατο!!!!!!
    γειά στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη ιδέα για μπουφέ!! Θα το φτιάξω όμως και για μας! Ευχαριστώωωωω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία ιδέα! Πεντανόστιμο φαίνεται!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαίνεται πολυ ωραίο. Εχω φτιάξει και εγώ αλλά χωρίς πιπερίες. Θα πρέπει να είναι πολύ καλό,
    θα το δοκιμάσω
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλμυρο και πολύχρωμο. Ωραίο μεζεδάκι για τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mmm!
    exo kai ego istoselida...
    oisyntagesmoy.blogspot.com
    tha xaro na mpite!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. otan les flitzani ennoeis to palio flitzani toy tsagiou i koupa? euxaristo! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμος:

    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, το συμπλήρωρα και στην συνταγή, ευχαριστώ για την επισήμανση!

    Φλυτζάνι εννοώ το παλιό κλασικό φλυτζάνι του τσαγιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το γιαουρτι να ειναι στραγγιστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...