Η κρεμμυδόσουπα γίνεται πανεύκολα, με λίγα φτηνά υλικά και είναι νοστιμότατη!
Ιδανική για πρώτο πιάτο σε τραπέζι ή ακόμα και για να «στρώσει» το στομάχι μετά από κρασοκατάνυξη!
Υλικά για 2 μερίδες:
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
1 λίτρο ζωμός κότας
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
4 φέτες ψωμί
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 1 λίτρο νερό να βράσει και διαλύουμε μέσα 2 κύβους ζωμό κότας.
Μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι για να διατηρηθεί καυτό.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Προσοχή, δεν πρέπει να ροδίσουν!
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τον καυτό ζωμό,
αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι
και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε-πότε.
και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Βάζουμε το ψωμί στο γκριλ.
Μόλις ροδίσει από τη μια πλευρά, το γυρνάμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο
και αφήνουμε για 1 λεπτό, να λιώσει το τυρί.
και αφήνουμε για 1 λεπτό, να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε τη σούπα καυτή σε βαθιά πιάτα,
με 1-2 φέτες ψωμί στο καθένα, με το τυρί από πάνω.
με 1-2 φέτες ψωμί στο καθένα, με το τυρί από πάνω.
Άντε επιτέλους να πιάσει κρυάκι να την ευχαριστηθούμε διπλά!
δηλ δεν εναι βαρια?φοβαμαι να τη μαγειρεψω ακριβως γι'αυτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήnostimi soupitsa gia tous filous tou kremydiou!ego den....
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo sou vradi apo tin xionismeni stockholmi
ΜΕ ΚΡΥΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΙΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΒΙΕΤΑΙ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!!!!!
Ο άντρας μου ούτε να ακούσει αλλά εγώ την τσακίζω....και αν κάνει και κρύο πως τραβιέται....τέλεια ειναι Μπέτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ cook:
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι δεν γίνεται βαριά, είναι σούπερ η γεύση της, δοκίμασέ την - θα με θυμηθείς!
@ Vasiliki:
παίξε χιονοπόλεμο για μας, εδώ κυκλοφορούμε ακόμα με κοντομάνικα!
@ Maria / Εφη:
έτσι ακριβώς, δεν βλέπω την ώρα να πιάσει κρυάκι να την ξαναφτιάξω - κι εγώ μόνη μου την τρώω! :)
Ωραίο βραδυνό Μπέττυ! Θα αλλάξω τον κύβο κότας με λαχανικών και θα την κάνω νηστίσιμη (στα μέτρα μου αφού τρώγω γαλακτοκομικά) πιθανόν αύριο βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένη σουπίτσα, αλλά ο καλός μου είναι μαλωμένος με τις σούπες γενικότερα και έτσι δεν τρώω όσο συχνά θα ήθελα, οπότε βάλε πιατάκι μη σε προσβάλω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ μου δεν έχω φάει κρεμμυδόσουπα, δεν μου αρέσουν τα κρεμμύδια σε σούπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ άνδρας μου ίσως έχει άλλη γνώμη.
Σου έχω ένα παιχνιδάκι στο blog.
Φιλιά
Αχ ναι, ωραία θα 'ναι τα κρύα βραδάκια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ, έχεις όρεξη να παίξεις; Έλα http://aneraida.blogspot.com/2010/11/blog-post_22.html
Μου αρέσει πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμη και εύκολη λύση για τα χειμωνιάτικα βράδια.
Καλημέρες..
ψάχνω καιρό μια εύκολη συνταγή για κρεμμυδόσουπα και μου'ρθες πακέτο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδιο ακριβώς με την cook ήθελα να ρωτήσω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ βαριά τη θεωρούσα, γι' αυτό δεν την έχω φτιάξει ποτέ παρόλο που λατρεύω τις σούπες και τη λιγουρεύομαι.
Με βάζεις σε πειρασμό...
Πολυ νόστιμη και εύκολη. Ωραία ιδέα για ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ (πότε θα κάνει κρύο άραγε?)
ΑπάντησηΔιαγραφήvassoula
Δεν έχω φτιάξει ποτέ κρεμμυδόσουπα, αλλά έχω φάει μια-δυο φορές και μου άρεσε πολύ. Τώρα που έχω και τη συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφή