Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Κρέμα μόκα


 Ένα γλυκάκι εύκολο, γρήγορο και ευπαρουσίαστο!


Υλικά για 5 ποτήρια:

1 κουτί Morfat (φυτική σαντιγύ)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας λικέρ (Kahlua ή Tia Maria)
Μισό φλυτζάνι γάλα
3-4 φρυγανιές
5 κουταλιές κακάο
Μισό φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
Μια κουταλιά καφές στιγμιαίος ή εσπρέσσο
Μισό φλυτζάνι καυτό νερό
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα

Χτυπάμε τη Morfat στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψει. 


Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το λικέρ και το γάλα. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.


Στο μούλτι θρυμματίζουμε τις φρυγανιές και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. 


Χτυπάμε για λίγο ακόμα, να γίνει ένα μίγμα σαν χοντρή άμμος.


Στο καυτό νερό διαλύουμε τον καφέ.


Σε ποτήρια βάζουμε λίγη κρέμα και από πάνω λίγη από τη σοκολατένια γαλέτα που φτιάξαμε. 


 Ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές καφέ.  Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γαλέτας
ξανα-ραντίζουμε με καφέ και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας.  


Στολίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε αμέσως.

12 σχόλια:

  1. Ήρθα πρώτη, το βουτάω και φεύγωωωωωωωωωωωωωωωω...
    ΤΕΛΕΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δίαιτες είμαστε τώρα; παίρνω ένα ποτήρι και φεύγω γρήγορα να το φάω στο γραφείο με την ησυχία μου!!
    Καλημέρα φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Betty, ποια Morfat λες; Στο τενεκεδένιο κουτάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Δέσποινα, ναι αυτήν λέω, την Morfat Creamy, στο τενεκεδάκι με το εύκολο άνοιγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι φοβερή! Δεν έχω λόγια! Σε παρακολουθω μετά μανίας.Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφα λόγια!
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία από την αγαπημένη μου Κρήτη!!!

      Διαγραφή
  6. Εισαι καταπληκτικη.Δεν έχω λόγια! Σε παρακολουθώ μετά μανίας.
    Συγχαρητήρια για τις ευρηματικες συνταγές!
    Μαρία απο Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...