Κυριακή, 5 Ιουλίου 2009

Μαριδάκι στο τηγάνι

Θα μου πείτε τίποτα πιο εύκολο από το να τηγανίσεις ψαράκια.... ΄Ετσι είναι, απλά ήταν τόσο λαχταριστό και φρέσκο το μαριδάκι που θέλησα να το «μοιραστώ» μαζί σας...


Πήρα λοιπόν 1 κιλό μαριδάκι ψιλό -ολόφρεσκο και μυρωδάτο- το έπλυνα καλά και το άφησα να στραγγίσει.. Το αλάτισα ελαφρά, έβαλα σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι και κύλησα μέσα το μαριδάκι να αλευρωθεί καλά. Το τίναξα ελαφρά να φύγει το πολύ αλεύρι και το τηγάνισα σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει καλά.

Το τσακίσαμε με συνοδεία ούζου, με πατατοσαλάτα, κουκουβάγια και χούμους.

Στην υγεία σας !!!

16 σχόλια:

  1. aaxx ti wraio..mou exei leipsei para polu auto to fagito..apo ta agapimena mou psaria..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Teleio kalokairino faghto! Me ena potiraki leuko krasaki einai oti prepei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοινώς την κάνατε ταράτσα!!!!!!!!!!
    Σαββατοκύριακο θαλασσινών είχατε πάλι, το ωραιότερο φαγάκι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω η ψαροφαγία καλά κρατεί!!
    Και καλά κάνετε, γιατί τι καλύτερο από το φρέσκο ψαράκι??
    Μαριδάκι, .... the best!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γαστεροπλήξ και 'Ελενα...και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχω τελειώσει με τα ψαρικά του σαββατοκύριακου!!
    Είναι να μην ξεκινήσουμε...μετά δεν λέμε να σταματήσουμε, χαχαχα...Καλή βδομάδα να χουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερο από τηγανιτό μαριδάκι αλλά πολύ ψαροφαγία φιλενάδα, εγώ δεν την αντέχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tα ψάρια είναι τα αγαπημένα μου όπως και να είναι μαγειρεμένα. Όταν τηγανίζουμε μικρά ψαράκια στο τέλος όπως είναι στο τηγάνι μπορούμε να τους ρίξουμε λίγο ξύδι. Γίνονται πολύ πιο τραγανά ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Betty μου, εγώ τίποτα δεν θεωρώ εύκολο, ιδιαίτερα να τηγανίσω οτιδήποτε...
    Επίσης εδώ στην Ν Αφρική δεν είναι εύκολο να βρεις ψάρι μικρότερο από...50 εκατοστά (ψέματα λέω! Αν ψάξεις βρίσκεις σαρδέλες μήκους 20εκατ...)
    Οπότε τα ψαράκια σου μου φαίνονται αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Betty na se kala. This dish brings back so many wonderful memories of traveling in Greece. I am sure your family really enjoyed this meal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προλαβαίνω ??????

    υπέροχο το φαγάκι σας και πολύ μερακλίδικο
    το τραπεζάκι σας !!!!

    καλό απογευμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. All these summer meals everyone is posting makes me want a vacation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγελική μου αλήθεια το λες? Με τόσο υπερμεγέθη ψάρια πρέπει να έχεις το κατάλληλο τηγάνι και κυρίως την ανάλογη παρέα για να τα καταναλώσεις! Κάποια στιγμή θα με ενδιέφερε να μάθω λαογραφικά στοιχεία του τόπου που μένεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως το μικρό μαριδάκι απαγορεύται να αλιευεται τόσο μικρό;Ξέρει κανείς κάτι;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Yam yam...lots of marides, I eat them whole like French Fries...restina anyone?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...